Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Sony, yakın zamanda duyurduğu Project Q isimli oyun konsolu hakkında önemli bilgiler açıkladı. Oyun konsolu Project Q, kullanıcılara uzun pil kullanım ömrü sunacak.

Project Q isimli oyun konsolu gereklilikleri arasında, kullanıcıların bir PS5 konsoluna sahip olmaları ve aynı Wİ-Fİ ağına yakın olmaları ya da aynı Wİ-Fİ ağına bağlı olmaları gerektiği gibi şartlar yer alıyor. Gereklilikler bu ürünün hedef kitlesini anlamaya çalışan oyuncuları şaşırttı.

Sony oyunculara 3-4 saatlik pil ömrü sunacak

Paylaşılan bilgilere göre Project Q’nun pil ömrü yaklaşık 3-4 saat arasında olacağı iddia ediliyor. Pil süresi, oyunları doğrudan donanım üzerinde çalıştıran Steam Deck ya da Nintendo Switch gibi cihazların pil ömrü ile kıyaslanıyor.

Sony Project Q konsolunda uzun pil ömrü vadediyor

Tahminlere göre Project Q, yüksek güç tüketen bir OLED panele sahip olacak. Teorikte IPS ekranlar her zaman açık arka ışık nedeniyle daha fazla güce ihtiyaç duyarken, Pratikte OLED ekranlar özellikle parlak içeriği görüntülemek için daha çok sayıda pikseli aydınlatma ihtiyacı duyar. Bu nedenle OLED ekranlar daha fazla güç tüketme ihtiyacı duyuyor. Project Q isimli konsol için 3-4 saat pil kullanım ömrü sunulması dikkat çekiyor.

Sony OLED panel konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı. Sony’nin yeni konsolu Project Q, 8 inç büyüklüğünde, 1920×1080 çözünürlüğe sahip 60 FPS’de oyun oynayabilecek bir FHD ekrana sahip olacak.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir