Oyun dünyasının en önemli iki rakibin Sony PS Plus ve Xbox Game Pass için geçmiş dönemde birbirlerine teklif yaptığı ancak iki tarafın da bu duruma sıcak bakmadığı bildirildi.

Microsoft’un Blizzard-Activision şirketini satın almak istemesi ile farklı ülkelerde başlatılan inceleme süreçleri ile ilgili sıra dışı bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Esasında Xbox üzerinde PlayStation Plus veya Playstation üzerinde Xbox Game Pass hizmetinin sunulma ihtimali bir dönem gündemde yer almıştı. 

Sony PlayStation Plus ve Xbox Game Pass hakkında ilginç çeken iddia

Sık sık gündemde yer almayı başaran Sony, bilindiği üzere Activision-Blizzard satın alımına sıcak bakmıyor ve Call of Duty özelinde ise Xbox Game Pass hizmetinin yani böylelikle Microsoft’un tek taraflı bir avantaj elde edeceği bildiriliyor. İngiltere Rekabet Kurumu’na sunulan raporlar, çeşitli bilgileri de gündeme getirdi. Günümüzde internet dünyasında abonelik gerektiren hizmetler oldukça popüler bir noktada yer alıyor. Örnek vermek gerekirse Netflix abonelik sisteminin Apple TV+ veya Disney Plus içerisine entegre edildiğini görmek mümkündür. Oyun dünyası için bu durum biraz daha farklı şekilde ilerliyor. Şöyle ki EA Play aboneliğini Xbox Game Pass içerisinde görebilirsiniz.

Daha önceki dönemlerde Xbox Game Pass ve Play Station Plus arasında da bir etkileşim olduğu biliniyor. Yani bilindiği üzere taraflar birbirine entegrasyon teklifinde bulunmuştur. İki tarafında aktardığı bilgilere göre PlayStation Plus hizmetinin Xbox entegrasyonuna pek de sıcak bakmazken, Sony daha yakın durmuş gözüküyor. Şimdi ise her iki tarafta birbirini ilerlemeyi engellemek ile suçluyor. Oyun dünyasında ve diğer sektörlerde elbette ki şirketlerin işbirliği içerisinde hareket etmeleri mümkün değil. Çünkü şirketler kitlelerini rakiplerine kaptırmamak için her zaman bir adım önde olmaya çalışıyor. 

Minecraft oynaması için özel yapay zeka geliştirildi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir