Sony, PlayStation’da kullanabileceğiniz erişilebilirlik özelliklerine yeni fonksiyonlar sunuyor. Bu özellikler, oyuncuların engelsiz oyunlar bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla tasarlandı.

PlayStation blogunda yapılan bir paylaşıma göre, Sony yetkilisi Hideaki Nishino tarafından duyurulan “Erişilebilirlik Etiketleri” bu hafta itibariyle PS5 mağazasında dünya genelinde kullanıma sunulacak. Etiketler ses, kontrol, görsel ve oyun özellikleri gibi alanlarda erişilebilirlik seçenekleri hakkında bilgi verecek.

Sony PlayStation Mağazası  Erişilebilirlik Etiketleri neye yarar

Belirli bir oyunun sizin özel ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, bu etiketler oldukça kullanışlı. Sony’nin son zamanlarda oyunlarının büyük kısmı, oldukça başarılı erişilebilirlik özelliklerine sahipler. Ve bu etiketler insanların sıradaki oyunlarını seçerken nelerin olduğunu anlamaları için kullanışlı bir yol olacak gibi görünüyor.

Erişilebilirlik etiketleri, oyuncuların oyunları seçerken hangi özelliklerin mevcut olduğunu ve hangi oyuncu ihtiyaçlarına hitap ettiğini belirlemelerine yardım eder. Bu özellikler arasında renk seçimi, alt yazı, sesli okuma, düşük ışık modu, engelli oyuncular için özel kontroller, renk körü oyuncular için uygun renk paletleri ve daha birçok seçenek yer alıyor.

Sony’nin paylaştığı bu videoda Erişilebilirlik Etiketleri’nin nasıl olduğu hakkında bilgi edinebilirsiniz:

PlayStation Mağazasına Erişilebilirlik Etiketleri gelecek oyunlar

Bu hafta kademeli olarak kullanıma sunulacak olan etiketler, Nishino’nun belirttiği gibi Days Gone, Death Stranding Director’s Cut, Ghost of Tsushima Director’s Cut, God of War, God of War Ragnarök, Marvel’s Spider-Man Remastered, marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo 7, Returnal ve M Ratchet & Clank: Rift Apart gibi oyunlarla başlayacak.

Bu etiketler, engelli oyuncuların oyunlarda daha fazla yer almalarına ve oyun dünyasının daha da erişilebilir hale gelmesine yardımcı olacak. Ayrıca, etiketlerin eklenmesi, Sony’nin üzerinde çalıştığı erişilebilirlik odaklı kontrolcü olan Project Leonardo’nun önümüzdeki dönemde piyasaya sürülmesinden önce gerçekleştiğini belirtmek gerek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir