Sony PlayStation 5 piyasadaki en popüler oyun konsollarından birisi. Ancak Sony’nin üretim hattında yaşadığı problemler nedeniyle uzun zamandan beri satışa sunulamadı. Yaşanan bu durum sonrası Sony üretim hattında iyileştirmeler yaparak ürünler için yeni satış sürecine geçmek istiyor. Buna rağmen bugüne kadar yaşanan gelişmeler, Sony’nin işlerinin kolay olmadığını gösterdi. Hindistan gibi önemli pazarlarda satış sürecine geçmek isteyen Sony yeni bir açıklama yaptı.

Sony PlayStation 5 ön sipariş dönemi başlıyor

PlayStation 5 modeli için Sony tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada Hindistan pazarı için yeni bir kararın alındığı belirtildi. Kullanıcılar 22 Şubat’tan itibaren ön sipariş verebilecek. ShopatSC, Amazon ve GamesTheStop gibi ülkedeki en popüler mağazalar üzerinden sipariş verilebilecek Sony PlayStation 5 modelleri için belirlenen etiket fiyatı ise 669 dolar. Geçtiğimiz ocak ayında benzer bir ön sipariş dönemine giren ülkede, yeni dönem itibariyle bir kez daha ön sipariş başlatılıyor. Çip sorununu aşmak için benzer bir yöntemi tercih eden Sony, sınırlı stoklar için ürünü ön siparişe açıyor.

Sony PlayStation 5 özellikleri neler?

PlayStation 5, 60 fps’den 120 fps’ye kadar 4k çözünürlükte oyun desteği sağlıyor. Standart sürümü 4K UHD Blu-ray disk desteğiyle dikkat çekiyor.  Yeni nesil konsollar, 3.5 GHz hızında çalışan AMD’nin Zen 2 özel sekiz çekirdekli CPU’sunu kullanıyor. 36’dan fazla Cuda çekirdeğine sahip AMD RDNA 2 GPU ile eşleştirilmiş olan Sony PlayStation 5 16 GB GDDR6 RAM ve 825 GB PCIe Gen 4 NVMe SSD depolama alanıyla iyi bir performans sunuyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir