12 Kasım 2020 yılında tanıtılarak satışa çıkarılan PlayStation 4 üretiminin 2021 yılının sonu itibarıyla sona erdirilmesi planlanıyordu. Sony özellikle PlayStation 5 modelini ön plana çıkarmak adına önceki seri üretimlerini durdurmayı planlasa da sektörde yaşanan gelişmeler PlayStation 4 üretiminin devam etmesiyle sonuçlandı. Şirket adına basın sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda 2022 yılı itibarı ile PlayStation 4 üretimine devam edileceği belirtildi. 

Tedarik ve üretim zorlukları devam ediyor

2021 yılı genelinde tedarik ve üretim hattında zorluklarla karşılaşan şirketler, bu sorunları aşabilmek adına farklı çözümler geliştirmeye çalıştı. Sony de üretimde yaşadığı aksaklıklar nedeni ile konsollara olan yüksek talebi karşılayabilmek adına PlayStation 4’ten vazgeçmeme kararı aldı. PlayStation 5 üretiminde özel parçalar nedeni ile büyük zorluklar yaşayan ve bu nedenle talebi karşılamakta güçlük çeken Sony, PlayStation 4 modellerini üreterek kullanıcılara farklı bir seçenek sunmak istiyor. En önemli hedef ise PlayStation 5 taleplerinde üretim hattındaki zorluklar ortadan kalkana kadar talebi biraz olsun dindirebilmek. 

2021 yılı sonu itibarı ile üretimin durdurulacağı Sony’e yakın pek çok farklı kaynaktan daha önce gündeme getirilmiş ve net bir şekilde ifade edilmişti. Ancak gelen son dakika açıklaması üretim zorlukları nedeniyle bu planın uygulanamayacağını gösterdi. PlayStation 4’ün en çok satan konsollardan biri olması ve aradan geçen 2 yıllık sürece rağmen popülerliğini korumaya devam etmesi Sony için böyle bir kararın alınmasında etkili olmuş olabilir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir