2020 yılında çıkışını yapan dokuzuncu nesil oyun konsolları, oyun pazarında büyüyerek ilerlemeye devam ediyor. Bu neslin en popüler oyun konsolu olan Playstation 5, 40 milyondan fazla sayıda satmış bulunuyor.

2020 yılında piyasaya sürülen Playstation 5, Xbox Series X ve Xbox Series S sistemleri, dokuzuncu oyun konsolu jenerasyonunu tanıttı.Geçtiğimiz 3 yıl boyunca, bu sistemler eksik stok ve beklenmedik oyunlar nedeniyle gittikçe popülerleşti ve dokuzuncu nesil konsol dönemi oyun sektörünü büyük ölçüde etkiledi.Playstation 5, bu neslin en popüler ve en yaratıcı konsolu olarak görünen bir dönüm noktasını daha geride bıraktı.

Playstation 5 konsolları 40 milyondan fazla satıldı

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, Playstation 5 konsollarının piyasaya sürülmesinden bu yana 40 milyondan fazla satıldığını açıkladı. Ryan, Sony’nin bloğu üzerinden PS5 satışlarını geçtiğimiz yıllarda Covid-19 salgını ve küresel çip kıtlığının ciddi şekilde etkilediğini belirtmiş ancak tedarik zincirinin normalleşmesi ile PS5 taleplerini karşılayabilecek seviyeye geldiklerini duyurmuştu. Kasım 2020’den 16 Temmuz 2023’e kadar 40 milyon ünite satışa ulaşan PS5 konsolları, stok sıkıntısının en düşük olduğu 2023 yılında başarılarını ileri götüreceğini düşünülüyor.

Sony tarafından yapılan bir açıklamada, Jim Ryan, PS5 stok eksikliğine rağmen markayı destekleyen tüm hayranlara Final Fantasy XVI, Diablo IV ve Street Fighters 6 gibi oyunları övdü.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir