Sony, Microsoft’un teklifinden memnun değil. İşte iki şirket arasında yaşanan son gelişmeler.

Sony PlayStation CEO’su Jim Ryan, Microsoft’un Activision ile sözleşmesi sona erdikten sonra Call of Duty sistemini PlayStation’da 3 yıl daha tutmayı teklif ettiğini açıkladı. GamesIndustry.biz’e konuşan Ryan, “PlayStation’a yaklaşık 20 yıllık hizmetten sonra, sundukları birçok yönden başarısız oluyor. Aynı zamanda, oyuncularımız üzerindeki potansiyel etki göz ardı ediliyor.” dedi.

Call of Duty Modern Warfare 2’ye zam geldi

İngiliz rekabet kurumu geçtiğimiz günlerde Microsoft’un 68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard’ı satın almasının rekabete zarar vereceğinden korktuğunu açıklamıştı. Açıklamada, Microsoft’un Call of Duty ve World of Warcraft gibi popüler oyunları ortamında tutarak rakiplerine karşı avantaj elde edebileceği vurgulandı. Microsoft’un oyun başkanı Phil Spencer’in açıklamaya verdiği yanıtta ise Sony’nin birkaç yıl boyunca PlayStation’da yer almasına izin verdiklerini ve bunun standart teklifin ötesine geçtiğini söyledi

Jim Ryan Call Of Duty teklifi hakkında açıklama yaptı

Ancak Sony bu düzenleme konusunda endişeli görünüyor. Jim Ryan konuyla ilgili şu sözleri kullandı:

“Phil Spencer bunu gündeme getirdiği için bazı noktaları düzeltmem gerektiğini hissediyorum. Microsoft, Sony’nin Activision ile yaptığı mevcut anlaşmanın ardından Call of Duty’yi PlayStation’da üç yıl daha tutmayı teklif etti. PlayStation oyuncularının bu sistemden maksimum düzeyde keyif almasını sağlamak istiyoruz. Microsoft bu prensibi göz ardı ediyor.”

Activision ve Sony arasındaki mevcut anlaşma, sonraki üç Call of Duty oyununu kapsayacak. 28 Ekim’de çıkacak olan Modern Warfare II de bu gruba ait. Call of Duty serisinin “AAA” sınıfında önemli bir oyun olduğu göz önüne alındığında Sony, 2020 verilerine göre Activision Blizzard’ın en büyük müşterisi. Microsoft ise Google ve Apple’dan sonra dördüncü sırada yer alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir