Sony, yeni amiral gemisi modellerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni tanıtılan modellerde 4 farklı versiyon yer alıyor.

Televizyon dünyasının en iddialı markalarından birisi olan Sony, yeni modeller için tanıtımlarını gerçekleştirdi. Giriş seviyesindeki mini LED TV’den gelişmiş LED modellere kadar 4 farklı model ile pazardaki ürün çeşitliliğini arttıran Sony, 2024 model TV’lerinde iddialı özelliklere yer veriyor. Yeni modellerin hepsi Bravia serisine ekleniyor.

Sony Bravia 9 Neler Sunuyor?

Geliştirilen ilk model Sony Bravia 9 olarak adlandırıldı. 65 inç, 75 inç ve 85 inç gibi farklı ekran boyut seçeneklerine sahip olan TV’ler geçen yılki X325L’den %95 daha fazla bölmeye sahip bir mini LED arka aydınlatma kullanıyor. Televizyonda kullanılan LED birimler öylesine küçük ki her birisi bir pirinç tanesinden dahi küçük. 22bit mini-LED ünitesinin yer aldığı cihazda parlaklık önceki modellere göre yüzde 50 oranında arttırılmış durumda. OELD düzeyinde zengin bir kontrast değerine sahip ola modellerde Dolby Vision, Netflix ve Sony Pictures Studio Kalibrasyon Modu ve otomatik modlara sahip. Mini-LED modelinde PS5 gibi cihazlar için tam uyumluluk bulunuyor. 4K çözünürlüğün desteklendiği Bravia 9, 120Hz ekran yenileme hızıyla da akıcı bir görünüm sağlıyor.

Sony, 2024 Model Bravia mini-LED ve OLED TV'leri Tanıttı
Sony, 2024 Model Bravia mini-LED ve OLED TV’leri Tanıttı

Sony Bravia 8

Sony Bravia 8 ise orta sınıfta yer alan bir model. 55 inç, 65 inç ve 77 inç seçenekleriyle gelen bu modeller, pazarda LG C4 OLED TV ile yarışacak. Bravia 9 ile benzer kalibrasyon modlarına ve özelliklerine sahip TV’de Dolby Vision, Dolby Atmos ve 4K 120Hz ve VRR gibi özellikler yer alıyor.

Sony Bravia 7

55, 65, 75 ve 85 inç boyutlarında olan Sony Bravia 7, giriş seviyesine bir model. Mini-LED TV olarak geliştirilen Sony Bravia 7, Dolby Vision ve Dolby Atmos, Voice Zoom 3, 4K 120Hz, VRR, ALLM gibi destekleri sunuyor. Tasarımında büyük farkların yer almadığı Bravia 7, diğer seçeneklere göre daha uygun bir fiyata sahip.

Sony Bravia 3

Tanıtımı yapıla son model ise Sony Bravia 3. LED ekrana sahip giriş seviyesi model olarak tanıtımı yapılan bu televizyonda zengin bir ekran boyut seçenekleri var. 43, 50, 55, 65, 75 ve 85 inç versiyonları ile pazarda yer alacak Sony Bravia 3, yaklaşık 600 dolarlık etiket fiyatları ile satılacak.

Ürünlerin yüzde 80’lik bölümü geri dönüştürülmüş malzemeler ile üretilirken tasarımda da benzer çizgiler kullanılmış.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir