Henüz kısa süre önce yeni filmi ile gündeme gelen popüler karakter Sonic, hayranları tarafından şuan sıkça gündemde tutulmaya devam ediliyor. SEGA tarafından tasarlanmış olan yeni Sonic filmi gündemde dikkat çekmeye devam ederken, asıl hayatımıza girişi olan oyunu hakkında en güncel Sonic oyunları neler sizlere bunları aktaralım. İlk olarak 1991 yılında SEGA tarafından konsol oyunu ile karakterimiz Kirpi Sonic hayatımıza girmişti. Hızlı olması en büyük gücü olurken, gerçek adı Sonic the Hedgehog olan bir kurgu karakteri diyebiliriz. Bir dönem Nintendo şirketinin baş karakteri olan Mario ile yarışacak bir karakter hedefleyen SEGA, tasarım ekibi tarafından Sonic’i piyasaya sunmuştu.

Gerek animasyon yapısı gerekse son filmi ile gündemde hayranları tarafından oldukça sevilen Sonic’in birçok mobil oyunu da bulunuyor. Bizde sizlere herkes tarafından oynanabilir olan Sonic mobil oyunlarına bakacağız.

Sonic oyunları (iOS ve Android)

Sonic Dash

1 1577878171

Sonic’in tasarımcısı SEGA tarafından geliştirilen bu oyun, Sonic oyunları arasında en popüler yapım diyebiliriz. 100 milyondan fazla indirilmeye sahip olan oyun 4 milyondan fazla değerlendirme ile 4.6 puan almayı başarıyor. Birden fazla karakter ve birçok yetenek ile Sonic macerasını bu oyun ile yaşayabiliyorsunuz. Google Play Store ve App Store’da ücretsiz olan bu oyun 84 MB boyuta sahip durumda.

iOS için Sonic Dash indir

Android için Sonic Dash indir

Sonic Dash 2: Sonic Boom

2 1577878191

İlk oyunun sergilemiş olduğu yüksek başarıdan ötürü SEGA, 2.oyunu olan Sonic Dash 2: Sonic Boom yapımını da piyasaya sürdü. İlk oyunun indirilme rakamına erişemese de, 50 milyon indirme seviyesine ulaştı. Oyunda görsel birçok yenilik olurken yeni maceralar ile yeni dünyalar oyuna dahil edildi. Oyunun ücretsiz olduğunu ve 54 MB dosya boyutuna sahip olduğunu belirtelim.

iOS için Sonic Dash 2: Sonic Boom indir 

Android için Sonic Dash 2: Sonic Boom indir

Sonic Forces

3 1577878321

SEGA’nın diğer oyunları gibi çok oyuncu modları yer almasa da, rekabetin öne çıktığı bir oyun diyebiliriz. Ancak bu yapım ile beraber diğer Sonic oyuncularının karakterleri ile yarıştırabiliyorsunuz. Sonic oyunları arasında ilk çevrimiçi yapıda olan bu yapım birçok hayranı bir araya getirmeyi hedefliyor.

iOS için Sonic Forces indir

Android için Sonic Forces indir

Sonic the Hedgehog Classic

4 1577878399

Sonic’in asıl tanınan ilk oyunlarından olan Klasik Sonic temasına sahip olan bu mobil oyunla eski dönemi yaşayabiliyorsunuz. İndirilme sayısı olarak 10 milyon seviyesinde kalmış olsa da, değerlendirme tarafında 4 puana sahip durumda. SEGA tarafından yenilenen tasarlanan bu Klasik Sonic yapımı oyunun ilk çıkış dönemine ait içerikleri de barındırıyor. Oyun hem Android hem de App Store tarafından indirilebilir durumda.

iOS için Sonic the Hedgehog Classic indir

Android için Sonic the Hedgehog Classic indir

Sonic the Hedgehog 2 Classic

5 1577878454

Klasik oyununun 2.yapımını da piyasaya süren şirket, bu sefer çevrimiçi oynanabilme özelliğini oyunla beraber getirdi. Diğer yanan oyunda 12 oyun bölgesi yer alırken Saklı Saray Bölgesi de bulunuyor. Eski ve nostalji yapımları seven oyunların denemesi gereken bir yapım diyebiliriz.

iOS için Sonic the Hedgehog 2 Classic indir

Android için Sonic the Hedgehog 2 Classic indir

Sonic The Hedgehog 4 Episode 2

6 1577878519

SEGA’nın serinin 2.oyunu olan bu yapımda grafikler daha da geliştirildi ve oyun içeriği artırılarak detaylandırıldı. Söz konusu 2.oyunda baş karakter ile beraber Metal ve Tails karakterleri de yer aldı.

iOS için Sonic the Hedgehog 2 Classic indir

.Android için Sonic the Hedgehog 2 Classic indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir