Snapdragon X Elite adıyla tanıtımı yapılan iddialı işlemcinin kullanıldığı ilk bilgisayar modeli Lenovo’nun Yoga Slim 7 14.5 2024 olacak

Windows bilgisayarlarda kullanılmak üzere Qualcomm tarafından geliştirilen yeni işlemciler sektörde büyük merak uyandırmıştı. Şirket yaptığı son tanıtımda Snapdragon X Elite adını verdiği yeni işlemcisini görücüye çıkarırken bu işlemcinin ilk kez hangi modelde yer alacağı ve nasıl bir performans sunacağı merak ediliyordu. Tanıtımın üzerinden geçen kısa bir süre sonrasında ise Snapdragon X Elite kullanacak ilk model sızdırıldı.

Yoga Slim 7 14.5 2024 Özellikleri

Lenovo Yoga Slim 7’nin 2024 versiyonuna ait render görselleri bazı donanım bilgileriyle birlikte sızdırıldı. Bu yıl tanıtılacak modelin Snapdragon işlemci kullanacağı belirtilirken piyasaya sunulacak yeni model Snapdragon X Elite deneyiminin de yaşanmasını sağlayacak. İnce bir tasarıma imkan tanıyan yapısıyla fark yaratacak olan Snapdragon X Elite, yeni modellerdeki inceliğin ideal duruma gelmesine katkı sağlıyor. Yoga Slim 7 14.5 2024 için yapılan sızıntılarda Snapdragon Edition etiketiyle paylaşımlar dikkat çekti. Windows 11 işletim sisteminin kullanılacağı cihazda üstelik yeni CoPilot düğmesi dahi bulunuyor.

Snapdragon X Elite’li İlk Bilgisayar Lenovo’dan Geliyor
Snapdragon X Elite’li İlk Bilgisayar Lenovo’dan Geliyor

Cihaz, adından da anlaşılacağı üzere 14.5 inçlik bir ekran ile kullanılacak. Cihazda yer alacak diğer donanımlar için herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak şimdiden pazarda Snapdragon X Elite kullanılacak olması nedeniyle dikkat çekmeyi başardı. Snapdragon X Elite 3.8GHz saat hızına sahip 12 yüksek performanslı çekirdekle iddialı bir performans sağlaması bekleniyor. Adreno GPU ve yapay zeka görevleri için NPU birimiyle desteklenecek Yoga Slim 7 14.5 2024 modelinde; 5G bağlantısı, Wi-Fi 7 gibi özellikleri de barındırması düşünülüyor.

Snapdragon X Elite modeliyle bilgisayar pazarında yer almak isteyen Qualcomm; sektör devleri Lenovo, Acer, Dell ve Microsoft gibi ortaklarıyla 2024 yılında yeni işlemcisinin kullanıldığı modellerin pazara sunulması adına çalışmalarını sürdürüyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir