Qualcomm’un yeni modeli Snapdragon 8 Gen 4 olacak. Peki, Snapdragon 8 Gen 4 özellikleri neler? İşte şu ana kadar gelen tüm bilgiler…

Mobil işlemci dünyasını en iddialı markası Qualcomm, yeni amiral gemisi işlemcisi için çalışmalara devam ediyor. Şu anda piyasada Snapdragon 8 Gen 3 modeli ile rüzgarlar estiren Qualcomm yeni işlemcisiyle birlikte bu durumu bir seviye daha ileri getirecek. Öyle ki uzun zamandan beri yeni işlemcide işlemci hızının 4,30GHz olacağı belirtiliyordu. Snapdragon 8 Gen 4 özellikleriyle ilgili yapılan son paylaşımlarda Qualcomm’un işlemci sektöründe rekabetin dozunu arttıracağını ortaya koydu.

İşte Snapdragon 8 Gen 4 Özellikleri

Snapdragon 8 Gen 4’te yeni dönemde önemli bir değişiklik yapılacak. Zira Apple ile bu alanda rekabet içerisinde olan marka, çekirdek sisteminde Oryon seçimi yapacağını açıklamıştı. Böylece Snapdragon 8 Gen 4 ile birlikte marka için yepyeni bir dönem de başlatılmış olacak. Bu açıklama sonrasında ilk modelin nasıl bir performans sunacağı da merak edilmişti.

Snapdragon 8 Gen 4 Özellikleri Neler?
Snapdragon 8 Gen 4 Özellikleri Neler?

Snapdragon 8 Gen 3, işlemci hızında 3.3GHz seviyelerine kadar çıkmıştı. Snapdragon 8 Gen 4’te ise bu 4.0 GHz’a kadar ulaşacak. Cortex X5 çekirdekleri sayesinde yeni işlemcide hız 4.30GHz’e çıkacak. Bu durum ise işlemcinin güç tüketimini 10W artışa neden olacak. Her zaman bu kadar yüksek hızda çalışması mümkün olmayacağı için yeni işlemcideki hız aralığının 3.80GHz ile 4.30GHz olması bekleniyor.

Snapdragon 8 Gen 4 mevcut yeni çekirdek yapısı ve yüksek hızları nedeniyle Snapdragon 8 Gen 3’e göre çok daha pahalı olacak. Bu nedenle amiral gemisi modellerde markalar da yüksek maliyet nedeniyle Snapdragon 8 Gen 4’e geçişi erteleyebilir. Yeni işlemciler yapay zeka destekleriyle birlikte Ekim 2024’te piyasada olması planlanıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir