Snapchat üzerinden hikaye paylaşmak isteyenlere farklı seçenekler sunulan uygulamada, özel hikaye paylaşımı da destekleniyor. Snapchat hikaye paylaşımlarında belirli kısıtlamalar getirmek isteyen tüm kullanıcıların özel hikaye çalışma prensiplerini öğrenmesi yeterli. Böylece özel hikayelerin oluşturulması ve kullanılması da kolay bir şekilde yapılabilir. Hikayelerin kimler tarafından görüntülenebileceği belirlendikten sonra listede olmayan kişilerin herhangi bir şekilde bu durumdan haberdar olabilmesi mümkün değil.

Snapchat’te özel hikaye nasıl oluşturulur?

Snapchat’te özel bir hikaye oluşturmak isteyenlerin öncelikle uygulaması açması gerekiyor. Uygulama açıldıktan sonra ise uygulamanın sol üst köşesinde yer alan profil simgesine dokunulmalı ve ardından hikayelerimin yanında yer alan özel hikaye seçeneği tercih edilmeli.

Normal hikâyelerde sol üst tarafta yer alan hikaye seçeneği kullanılırken özel hikayeler için sağ tarafta konumlanan özel hikaye ekranı tercih edilmeli. Ardından ekranda açılacak olan kişiler listesinden hikayeyi kimlerin görebileceğini seçilmelidir.

Tek tek tüm kişiler seçildikten sonra ise hikaye ekleme adımında bir sonraki aşamaya geçiş yapabilirsiniz. Snapchat’te özel hikaye oluşturulması aşamasında kullanıcılara hikayesini özel bir şekilde adlandırması da mümkün. Özel hikaye alanı oluşturulduktan sonra kullanıcılar normalde hikaye eklediği gibi istediği kadar hikayelerini normal ya da özel hikaye bölümüne ekleyebilir. Üstelik özel hikaye bölümündeki kullanıcılar için sürekli düzenleme yapabilmek de mümkün olduğundan dolayı özel arkadaş grupları için paylaşımlarını yapılabilmesi ve Snapchat’te özel bir deneyim elde edilebilmesi mümkün. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir