Çıkış yaptığı anlarda büyük kitleleri etkisi altına alan ve sonrasında diğer sosyal medyaların Snapchat’in mevcut özelliklerine sahip olması ile gücünü adım adı kaybeden bu kaliteli sosyal medya üzerinde video çekim süresi hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Snapchat üzerinde video çelim süresi, kaç saniye ya da bu videoların çekim süreleri nasıl uzatılır şeklinde sorular soran kullanıcılar yazımızdan faydalanabilirler. Snapchat uygulamasını, bizler Facebook’un aldığı yenilikler ile karşımıza çıkması ile tanıyoruz. Şöyle ki Facebook, bir takım özellikleri baştan yenileyerek ve çeşitli eklemeler yaparak Snapchat uygulamasını geliştirdi demek mümkündür. Belirli bir dönemde kullanıcıların Instagram platformuna kayması ile kullanıcı sayısında azalma ile karşı karşıya gelen Snapchat, yaptığı yenilikler ile beraber şu günlerde eski gücüne kavuşmaya başladığını gösteriyor. 

Snapchar uygulaması sosyal medya üzerinde video çekimi ile kullanıcıların beğenisini kazanan bir uygulama olup, akıllı cihazlarda yer alan en önemli uygulamalardan biridir. Uygulamanın kullanım amacı, kısa videolar çekerek bu videoları arkadaşlarınız ile paylaşmanızdır. Snapchat uygulamasında video çekme süresi 10 saniye olarak belirlenmiştir. Bu süre zaman zaman kullanıcılar için oldukça az olarak görülüyor. 10 saniye boyunca dilediğiniz videoları platform üzerinden çekerek arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz. Snapchat uygulaması üzerinden çekilen video çekim süresinin kısa olmasından yakınan kullanıcılar için bir takım yeni teknik özellikler geliştirilmiştir. Söz konusu bu yeni özellik sayesinde video çekim süresinde uzatılma söz konusudur. Ancak, teknik olarak 10 saniyelik videolar çekmek de mümkündür. Yani uygulamanın mevcut 10 saniyelik video çekme özelliği halen uygulamada bulunuyor ve kullanıcıların kısa videolar çekmesinde de yanında oluyor. 

Snapchat’in video çekim süresi uzatıldı

Snapchat uygulaması üzerinden çekeceğiniz videoların çekim süresi uzatılarak kullanıcılar için çok daha fonksiyonel bir kullanım inşa edildi. Snapchat uygulamasında bildiğiniz üzere 10 saniyelik video çekme süresi kimi kullanıcılara yeterli gelirken kimileri için de bu süre yetersiz kalıyor. Son zamanlarda videoların bu kadar kısa süreli olması çoğu kullanıcı için şikayet konusu haline gelmişti. Hal böyle olunca Snapchat uygulaması için video çekim süresi 60 saniye yanı 1 dakikaya uzatıldı. Snapchat uygulamasına gelen bu özellikten faydalanmak için 10 saniyelik videolar çekerken parmağınızı kayıt tuşundan kaldırmadan çekim yapmaya devam etmeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde 10 saniyelik süreli olarak, 6 adet snap çekmeniz mümkün olacak. Bu şekilde toplamda çekmiş olduğunuz video süresi de 60 saniye olacak. 

Video süreni uzatmak mümkün mü?

Snapchat video çekim süresi uzatmak mümkün mü değil mi sık sık sorulan sorular arasındadır. Snapchat’in 10 saniyelik olan video süresi 60 saniyeye çıkması ile beraber video çekim süresi zaman içerisinde daha da artabilir. Bu uzatma adımları kullanıcılardan gelen taleplere göre belirleniyor. Bu konu ile ilgili üçüncü parti uygulamaların sunduğu hizmetlere de dikkat etmek gerekiyor. Snapchat uygulamasından vazgeçmek istemiyorsanız sunulan içeriklerden ve getirilen özelliklerden sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir