Snapchat, popüler sosyal medya uygulaması olarak kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Snapchat’in son finans raporuna göre, Snapchat’in kullanıcı sayısı 400 milyonu aşmış bulunmakta. Uygulama son çeyrekte 9 milyon yeni kullanıcı kazandı ve günlük aktif kullanıcı sayısı 406 milyona ulaşmış durumda. Bu da, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 12’lik bir artış demek.

Şirket, son çeyreği 1.19 milyar dolar gelirle kapattı. Bu, geçen yıla göre yüzde 5’lik bir artış anlamına geliyor. Bunlara ek olarak Snapchat, Wall Street analistlerinin beklentilerini de aştı. Şirketten verilen bilgiye göre, Snapchat+’ın reklam gelirinden bağımsız büyüme stratejisi için oldukça önemli bir rol oynadığı belirtildi. Snapchat, geçen ay Snapchat+’ın abone sayısının 5 milyona ulaştığını da duyurmuştu.

Snapchat
Snapchat

Yapay zeka ile gerçekleşen 20 milyardan fazla mesaj!

Snapchat’in yapay zekâ alanında da oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Şirketin MyAI isimli sohbet botu, nisan ayında tüm Snapchat kullanıcılarına açılmıştı. Snap’e göre, bugüne kadar 200 milyondan fazla kişi, OpenAI tarafından desteklenen bu sohbet botuna 20 milyardan fazla mesaj gönderdi. Snap, MyAI’ın şu anda en çok kullanılan yapay zekâlı sohbet botlarından biri olduğunu da vurguluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir