Milyonlarca kullanıcı sayısına sahip olan Snapchat, Sony Music ile kurmuş olduğu ortaklık sayesinde kullanıcılarına özgür müzik dinleme imkanı sunuyor 

Eğer Snapchat uygulamasını ilk kullanan kişiler arasındaysanız şu an için Instagram ile bilinen ‘Hikayeler’ özelliğinin Snapchat ile bilinen bir özelliktir. Yıllar içerisinde Instagram’ın Snapchat’ten özellik çaldığı tartışmaları da halen devam etmektedir. Şimdi ise Snapchat, Instagram ile tanınan bir özelliği kendi cephesinde kullanıyor. Snapchat ile Sony Music arasında gerçekleşen ortaklığa göre yeni bir Instagram benzeri özellikle karşı karşıya gelindi. 

Snapchat Music ile AR filtrelere müzik eklemek mümkün olacak

Dünyanın en büyük plak şirketlerinden biri olarak hizmet veren Sony Music ve Snapchat arasında ortaklık kurulduğu dile getirildi. Snapchat söz konusu bu gelişmeyi blog yazısı ile beraber duyurdu ve bu ortaklık ile beraber Snapchat’teki filtrelere müzik eklenebileceğini dile getirdi. Snapchat kullanıcıları, paylaştıkları filtreli videolara müzik eklemek ile ilgili olarak çalışmalara devam ediyor. Platformun söz konusu bu yeni özellik ile beraber Instagram’da olduğu gibi müzik eklemek oldukça kolay bir hal alacak. 

2 17

Üstelik yeni özellik Sony Music ortaklığı ile beraber gerçekleştirmiş olduğu müzik içeren hikayeleri yayınlarken telif sorunu ile karşı karşıya gelinmeyecek. Sanatçıların telif ücreti için iletişimde olacağı taraf Sony ve Snapchat olacak. ‘Sound Lenses‘ olarak adlandırılan bu özelliğin Türkçe karşılığı şu an için bilinmese de kullanışlı olacak. ‘Sesli Lensler‘ olarak çevrilen bu özelliğin en zaman sunulacağı ile ilgili olarak bilgi verilmemiş olsa da yakın zamanda geleceği belirtildi. Özellik hakkında şu an için fazla detay olmasa da bu özelliğin kullanıcılara daha fazla AR filtre kullanmaya yöneltecek. Sony Music’in entegrasyonu ile beraber filtrelere istediğiniz müziği kolaylıkla dahil ederek sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz

Snapchat’in yeni rakibi TikTok oluyor

TikTok’un döneminden önce Snapchat ve Instagram kıyasıya bir rekabet içerisinde olsa da bir noktadan sonra Snapchat güçsüz bir hale geldi. Zira Instagram’da yer alan içerikler daha fazla ve daha çeşitliydi. Fakat şu sıralar TikTok’un son derece popüler hale gelmesinin sonucunda Snapchat kendine yeni bir rakip bulmuş gibi gözüküyor. Sosyal medya kullanıcıları son yıllar içerisinde müzik ekleme özelliğini kullanmayı tercih ediyor. Yapılan paylaşımlar son derece basit gibi gözüküyor olsa da son zamanlar içerisinde hemen hemen her içerikte müzik duymak mümkündür. TikTok’un geliştirdiği bu akım adım adım diğer sosyal medya platformlarını da etkiledi. Snapchat platformunun bir plak şirketi ile anlaşma yaparak müzik ekleme özelliğini sunması büyük bir gelişmedir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir