Snapchat, kullanıcı etkileşimini iyileştirmek için paylaşılan hikaye özelliğini etkinleştirdiğini duyurdu. İşte yeni özellikle ilgili tüm detaylar:

Snapchat’te hikaye reklamlarından para kazanma dönemi başlıyor

Snapchat, ‘Paylaşılan Hikayeler’ adlı bir özelliği duyurdu. Şirket, özel hikaye özelliğini değiştirerek kullanıcı etkileşimini iyileştirmeyi hedefliyor.

Snapchat, paylaşılan hikaye özelliğini tanıtıyor

Şirket yaptığı açıklamada, bu özelliğin “paylaşılan bir anı ortak bir anıya dönüştürmek” için bir fırsat sağladığını vurguladı. Bildiğiniz üzere Snapchat’te paylaşılan diğer hikayeler gibi, paylaşılan hikaye de 24 saat sonra kayboluyor. Ancak yeni özellikle birlikte kullanıcılar, yükledikleri hikayelere fotoğraf ve video eklemeleri için arkadaşlarını davet edebilecekler. Örneğin, arkadaşlarınızı katıldığınız bir etkinliğe davet etmek için paylaşılan hikaye özelliğini kullanabilirsiniz. Davetliler tarafından Snapchat’te paylaşılan hikayeler, orijinal içerikle birlikte görüntülenecektir. Davet edilen kullanıcılar, diğer kullanıcıları da paylaşılan hikayeye davet edebilecekler.

Şirket yeni özelliği yayımladığı bir blog yazısıyla tanıttı. Snapchat tarafından yayımlanan blog yazısında şu ifadeler yer alıyor:

 “Özel Hikayelere eklenen içeriğin güvenli ve eğlenceli olması için otomatik dil algılama teknolojisinden yararlanacağız. Kullanıcıların herhangi bir tacize veya zorbalığa maruz kalmaması için tüm içerikler dikkatle denetlenecek. Ayrıca kullanıcılar, engelledikleri hesaplarla Özel Hikayelere katıldıklarında bilgilendirilecek.” 

Hatırlarsanız Mayıs ayının başında şirket küçük yaştaki kullanıcıları koruyabilmek için yeni ebeveyn kontrollerinin ve içerik üreticileri için yeni bir kamera seti ve düzenleme aracı sunan yeni güncellemeler yayımlamıştı. Geçtiğimiz gün tanıtılan ‘Paylaşılan Hikayeler’ özelliği de Mayıs ayının sonlarında iOS ve Android kullanıcılarına sunulmuş oldu.

Şirketin uygulama deneyimini arttırmak için önümüzdeki ay yeni güncellemeler yayımlayacağı söyleniyor. Peki siz Snapchat’in yeni özellikleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce ‘Paylaşılan Hikayeler’ özelliği uygulama deneyimini ne ölçüde etkileyecek. Görüşlerinizi ve önerilerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir