Snapchat, hız kesmeden yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Fotoğraf paylaşımı ve sosyal medya uygulaması, canlı konumunuzu arkadaşlarınızla paylaşmaya imkan tanıyan bir özelliğini duyurdu.

Snapchat’ten canlı konum paylaşmak mümkün

Snapchat’te eklenen gerçek zamanlı konum paylaşımı, WhatsApp uygulamasının canlı konum özelliğine ve ve hatta iOS‘taki Find My uygulamasının nasıl çalıştığına benzer seçenekler ile sunuluyor. Snapchat özelliği, konumunuzu 15 dakika ile 8 saat arasında değişen seçenekler ile farklı şekilde paylaşmanıza izin veriyor. Takip etme gibi gizlilik sorunlarını çözmek için Snapchat, konum paylaşımını durdurmak özelliği de uygulamaya eklendi. Aynı zamanda, sadece ortak arkadaşlar için geçerlidir. Snapchat uygulamasına eklenen tüm kişiler için geçerli değildir. Aynı zamanda söz konusu bu özelliğin varsayılan olarak kapalı olduğu ve gerçek zamanlı konum paylaşımını başlatmak adına manuel olarak etkinleştirmeniz gerekir. 

6 14

Erişim sağlamak için bir Snapchat arkadaşının profiline dokunmanız ve yeni Canlı Konum seçeneğini bulmanız gerekir. Etkinleştirmeniz, ne kadar süreliğine olacağına karar vermeniz ve ardından da ise işlemi tamamlamanız yeterlidir. Canlı konum paylaşma durumu, arkadaşınızın yanlış rotayı seçmemeniz veya eğlenceli bir geceden eve daha güvenli bir şekilde ulaşmanızı sağlamak için durumunda konumunuzu takip etmesi için sohbetin içinde çalışır. Yeni Snapchat canlı konum paylaşımı, kişilerin konumunuzu bilmesini sağlayan Snap Map özelliğinin bir uzantısı olarak sunuluyor. Fakat bu yetenek konum olarak yakın bir konumla sınırlıydı ve arka planda kendi kendine yenilenmedi.

Bundle, Wordle Türkçe ile ses getirdi

Snap Map aynı zamanda insanların konumlarını diğer kişiler ile ne zaman paylaşmak istediklerine karar vermeleri için de imkan tanıyor. Bu özellik, Snapchat tarafından aktarılan kullanıcı adı değiştirme özelliğine ek olarak sunuluyor. Aynı zamanda Snapchat üniversite kampüslerinde cinsel tacizle mücadele etmeye yardımcı olmak için kar amacı olmayan bir kuruluş olan Its On Us ile işbirliği yaptığı belirtildi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir