Snapchat’te artık doğum günleri ile ilgili daha fazla destek sağlanacak. Snapchat Birthday Mini  özelliği resmen duyuruldu.

Son dönemlerin en popüler uygulamalarından bir tanesi olan Snapchat kullanıcıların doğum günlerini daha özel kılmak adına Snapchat Birthday Mini özelliğini tanıttı. Kullanıcılar açılmış olan yeni doğum günü ekranı üzerinden takip ettiği tüm kullanıcıların doğum günlerini kapsamlı bir şekilde görüntüleyebilecek ve takip edebilecek. Doğum tarihlerine göre özel burçların yer alacağı mevcut bölüm, böylece kullanıcıların burçlara göre kişilik özelliklerinin de öğrenilmesini sağlayacak.

Snapchat Birthday Mini’ye Nasıl Erişilecek?

Snapchat Birthday Mini tanıtımında, uygulamadaki mevcut yeni özelliğin nasıl kullanılacağı da aktarıldı. Açıklamalara göre kullanıcılar roket ikonuna tıklayarak ya da arama yaparak yeni özelliğe kolay bir şekilde erişebilecek.

Kullanıcılar için ikinci bir seçenek de sunulmuş durumda. Doğum günü için detaylı bilgi paylaşmak istemeyen kullanıcılar, veri gizliliği sayesinde bu özellikten yararlanmamayı tercih edebilecek. Bu tür durumlarda kullanıcılar bilgilerini paylaşmadığı için listeden gizlenecek. Bu bakımdan kullanıcılar mevcut bölümde sadece doğum günü bilgilerini paylaşan kişileri görebilecek.

Snapchat Birthday Mini  özelliği ile birlikte lens paylaşım özelliği de uygulamaya eklenmiş durumda. Kullanıcılar, arkadaşlarına gönderebileceği ya da direkt kendi hikayelerinde kullanabileceği özel temalı içeriklere ulaşabilecek. Bu içerikleri gören kullanıcılar ise sayfayı yukarı kaydırması halinde direkt Snapchat Birthday Mini sayfasına geçiş yapacak.

Daha önceki sistemde kullanıcı isminin yanına yeni bir emoji ekleyerek arkadaşların durumu fark etmesini sağlayan Snapchat, yeni doğum günü özelliği ile birlikte kullanıcıların birbirinin özel günlerini kutlamasını ve doğum günlerini takip edilmesini daha kolay hale getiriyor.

Snapchat Yeni Güncelleme Ne Zaman Yapılacak?

Yeni güncelleme ile birlikte kademeli bir şekilde tüm kullanıcılara sunulacak olan yeni özellik uygulamada yepyeni bir dönem başlatıyor. Tek bir merkez üzerinden kullanıcıların doğum günlerini takip etmesini sağlayacak olan Snapchat, üstelik doğum günü olan kullanıcılar için iki farklı seçeneği de sunuyor. Doğum günü olan kullanıcı ile hemen mesajlaşmak ya da özel bir doğum günü paylaşımı yapabilmek mümkün.

Snapchat’in yeni özelliği bugünden itibaren uygulamaya eklenmiş durumda. Kullanıcılar yeni özellik için güncelleme kontrolü yaparak güncellemeyi alabilir ve özelliği hemen kullanmaya başlayabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir