Pandemi süreci boyunca dünyanın dört bir yanında şirketlerin işini kolaylaştıran Slack, hikaye benzer yeni özelliğini kullanıcıların beğenisine sunuyor. 

Son dönemler içerisinde San Francisco merkezli bulut tabanlı yazılım şirketi Salesforce’a satılmasıyla gündemde yer alan popüler ekip iş birliği uygulaması Slack, kullanıcı deneyimini daha da artırmak için çalışmalarına hızla devam ediyor. Son olarak ise uygulama, hikaye benzeri yeni özelliği Slack Clips’i kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor. 

Slack Clips, iş arkadaşlarıyla iletişim kurmayı eğlenceli hale getiriyor

Öncelikle belirtmek gerekir ki, Slack bir sosyal medya uygulaması değildir. Bu sebeple duyurulan bu yeni özellik esasında uygulamanın konsepti ile direkt olarak bağlantılı olacak. Yani Instragram gibi platformlarda gündelik yaşamı paylaşmanın aksine iş güncellemeleri ve toplantılardan parçalar paylaşmayı temel alacak. Esasında bu özellik ilk aşamada geçtiğimiz yılın Ekim ayı içerisinde tanıttığını da belirtmek gerekir. Halihazırda dünyanın dört bir yanındaki şirketler tarafından tercih edilen Slack, pandeminin de etkisi ile beraber popülerliğini zirveye çıkardı. Bu sebeple de şirket içi toplantılar bu uygulama üzerinden planlanır oldu. 

23 1632251983

Tam da bu noktada ise Slack Clips, kullanıcıların her zaman bir toplantıya katılmalarına gerek kalmadan da iş arkadaşları ile iletişim kurmalarına yardımcı olacak. Bu sayede yeni özellik ile uzun süre toplantıların aksine kısa video ve ekran görüntüsü gibi öğeler paylaşılabilecek. Kullanıcılar da söz konusu bu materyalleri diledikleri zaman seyredebilecekler. Slack Clips ile dikkat çeken bir diğer yenilik daha kullanıma sunuluyor. Örnek vermek gerekirse, kullanıcıların katılmadığı toplantıdan önemli bir kesit paylaşıldı. Bu tür durumlar karşısında kullanıcılar, video oynatma hızını değiştirmesine ek olarak otomatik olarak da altyazı açabilecekler.

Aynı zamanda Slack Clips özelliği ile aktarılan videolar veya ekran görüntüleri diğer sosyal medya platformlarının aksine 24 saat sonra kendiliğinden de kaybolmayacaklar. Bu tarz paylaşımlar talep edildiği zaman arşivlenebilecekler. Slack’in oldukça fazla beğeni kazanan bu yeni özelliğin Clips, gelecek günler içerisinde ücretli ekiplerin kullanımına sunulacak. Slack hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. Slack halihazırda özellikleri ile popülerliğini artırmaya devam ediyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir