Yurt dışında yaygın olarak kullanılan Slack, bir grup veya kanal oluşturarak düzenli bir ekip çalışması için kullanılan uygulamadır. İş dünyasında iletişim ve yönetim süreçlerini kolaylaştırmak amaçlı yapay zeka destekli yeni özelliklerini kullanıcılarına sundu.

Özellikle yoğun iş temposunda çalışan kullanıcılar için kolaylık sağlayan Slack Enterprise, kullanıcılarına ücretli bir eklenti olarak sunulan bu özellikler, geçtiğimiz yıl test edilmeye başlanmış şimdi ise tüm kullanıcılara açılmış durumda.

Slack’in  yapay zeka destekli özellikleri arasında, belirli bir konu üzerinde etiketlendiğiniz bir ileti serisinde geri kalmışsanız bu konuşmanın tam özetini almanızı sağlayan yeni bir özellikte bulunmaktadır. Bu yeni özellikte kimlerin ne dediği içermektedir. Ayrıca kanallarda olup bitenler hakkında da geri bildirim almanızı sağlayan bir yöntemde mevcuttur.

Slack ile okunmamış mesaj özetlerinizi alabilirsiniz

Slack ile okunmamış mesaj özetlerinizi alabilirsiniz
Slack ile okunmamış mesaj özetlerinizi alabilirsiniz

Slack yapay zeka kullanıcıları, bir kanalın sağ üst köşesinde bulunan yıldız simgesine dokunarak, okunmamış mesajları veya belirli bir zaman dilimi içerisinde gönderilen mesajların özetlerini alabilir. Üzerinizde çalıştığınız bir proje hakkında veya işyerinizin politikaları hakkında sorular sorma imkanı da sunmaktadır. Bu araç, merak ettiğiniz konular hakkında sizi bilgilendirmek için önceki ilgili mesajları kullanmaktadır.

Bu yazılım Slack yapay zeka uygulamasına entegre olan diğer uygulamalar ile de entegre olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede, Notion belgelerinde bağlantı önizlemlerinin özetlerini alabilir veya Box’ta saklanan bir konu hakkında sorular sorabilirsiniz.

Slack, bilgi özetleme, önceliklendirme özellikleri üzerinde daha fazla çalıştığını belirtiyor. Ayrıca gelen mesajları taramak için zamanınız olmadığında seçtiğiniz kanallardan önemli noktaları sunan yeni bir özet özelliği üzerinde çalışmaktadır.

Slack’te yapılan bu yenilikçi adımları iletişimin ve yönetimin daha verimli hale gelmesine olanak tanıyarak, çalışanların zamanlarını daha etkin kullanımlarına olanak sağlıyor. Slack, iş dünyasında işbirliği ve iletişimi bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir