Rusya ve Ukrayna savaşıyla birlikte tüm teknoloji şirketleri Rusya ile yaptığı anlaşmalara son veremeye ve hizmetlerini ülkede durdurmaya başlamıştı. Bu uygulamalar arasına son olarak Slack de katıldı.

Axios’a göre Rusya’da çeşitli kuruluşların Slack çalışanlarının hesapları kendilerine haber verilmeden kapatıldı.

Salesforce’un iş mesajlaşma uygulaması, ülkeye yönelik uluslararası yaptırımların yanı sıra Ukrayna’nın işgalinden sonra ana şirketinin politikalarına uymak için Rus kullanıcılarını platformundan kaldırmaya başladı. Axios, hesapları kilitlenenlerin çoğunlukla yaptırımlardan doğrudan etkilenen kuruluşlar olduğunu ve kısıtlama koşullarının bir an önce kesilmesi gerektiğini söyledi.

Slack’ten beklenmeyen hamle

Slack, işletmeler için birincil iç iletişim biçimi olarak hizmet ettiğinden ve kuruluşlar içinde dosya paylaşımı için de kullanılabildiğinden, genellikle müşterileri için çok sayıda hassas veri depolar. Aniden hesaplarına erişimi kaybeden kuruluşlar, bu duruma hazırlıklı olmadıkları için verilerini indirme olanağını da kaybedebilir.

Hayatınızı kolaylaştıracak Slack özellikleri

Satış ekibi kararını açıkladı. Satış gücü, bu ayın başlarında Rusya’daki işini kapattığını belirten bir açıklama yaptı. Şirket, ülkede çok az müşterisi olduğunu ve bu ilişkilerin bir hafta önce çıkmaya başladığını söyledi. Slack Axios’a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Slack’in ABD ve faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerdeki yaptırım düzenlemelerine uymak için, bazı durumlarda yasaların gerektirdiği şekilde önceden bildirimde bulunmaksızın hesapları askıya almak da dâhil olmak üzere önlem alması gerekiyor. Yasaların izin verdiği kadarıyla bu önlemlerin hesap durumları üzerindeki etkisiyle ilgili olarak etkilenen müşterilerle iletişim halindeyiz.”

Ancak bildiğiniz gibi Rusya yönetimi ülkesinde hizmeti durduran uygulamalara karşı sert bir politika izlemeye başladı. Buda kısa zamanda bir “dijital savaş yaşanabilir”in sinyallerini veriyor gibi. Savaş durmazsa yaptırımlar da dünya genelinde dijital dünyayı tam anlamıyla etkileyecek gibi duruyor. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir