Skype yakın zaman içerisinde sunulan bir Insider sürümü ile Fİrefox tarayıcısında da çalışmaya başlayacak. Bu haber ise Firefox kullanıcılarının dikkatini çekiyor. 

COVID-19 salgınının dünyayı etkisi altına almasıyla beraber geçtiğimiz yıl içerisinde bir video konferans görüşmeleri başladı. Bu bağlamda ise Microsoft’da bu trende katılan isimler arasındadır. Şirket bu noktada katılmakla kalmadı aynı zamanda yeni bir hamle daha yaptı. Yıllardır Skype adlı hizmeti sunmak adına Teams platformunu ön plana çıkardı. Başarılı şirket Microsoft’da dahil olmak üzere daha pek çok kişi Skype, unutulmuş gibi gözüküyor. Şirket bir süre önce yeni web uygulamasını duyurmuştu. Şimdi ise iki yıl sonrasında Skype’ı Firefox tarayıcısı için sundu.

Skype ile Firefox uyumluluğu Insider’lar için aktif hale getiriliyor

Şu an için Skype platformunun bir masaüstü uygulaması bulunuyor. Bunun web tarayıcısı üzerinden de kullanılabilir olması kullanıcılara ek kolaylıklar sağlıyor. Çünkü her kullanıcı sadece arama yapmak için uygulamayı indirmeyle uğraşmak istemiyor. Bu bağlamda ise Firefox tarafına da Skype’ın destek sağlaması kullanıcıları heyecanlandıran bir durum oldu. Microsoft Edge tarayıcısını kendi geliştirmiş olduğu edgeHTML motorundan Chromium’a geçirirseniz Chrome ve Opera gibi tarayıcıların yeni Skype for Web deneyiminden faydalanabilirsiniz. 

Mac cihazlarda Safari kullanıcıları Skype’ı kullanmak adına bu yılın Mayıs ayı içerisine kadar beklemek zorunda olacaklar. Şimdi ise Firefox kısmında yer aldı. Dr. Windows’a göre tarayıcı için Skype açılış sayfasına gitmek artık iletişim platformunun özelliklerini kullanmaya izin verir. Firefox tarayıcısına gelen bu uyumluluk özelliği şu an için Insider’lar için sadece önizleme aşaması olarak Skype 8.78’de mevcut oluyor. Şu an için ne zaman kararlı sürüme geçeceği ile ilgili olarak şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir