Apple’ın geçtiğimiz haftalarda kullanıcılara sunmuş olduğu iOS 12 işletim sistemi birçok özelliği de beraberinde getiriyor. Yapmış olduğumuz iOS 12 özellikleri haberi ile tüm yeniliklerden bahsetmiştik. Ancak iOS 12 ile kullanıma sürülen yepyeni bir özellik olan Siri Kestirmeler uygulaması ile birçok işlevin yapılabildiğine şimdi değineceğiz. İlerleyen zamanlarda bu uygulama ile yapılabilecekler dahada ortaya çıkacekken şimdi ise iPhone’da Siri kestirmeleri ile Bluetooth ve Wifi kapatma kısayolunu nasıl oluşturabileceğinize bakacağız.

Siri Kestirmeler uygulaması iPhone’a sesli bir şekilde vereceğiniz komutlar ile birçok ayar ve kısayol yaptırmaya olanak sağlıyor. Bu noktada çalar saati kurdurtma veya çeşitli sesli komutlar ile oldukça fazla işlemi iPhone cihazlara yaptırmanız mümkün olacak. Bunlardan birisi olan Wifi ve Bluetooth bağlantılarının da açılıp kapanmasını sağlayabilirsiniz. Gelin şimdi Siri kestirmeler ile Wifi kapatma komutu nasıl verilir bakalım.

iPhone’da Wifi ve Bluetooh Kapatmak İçin Siri Kestirmesi

siri 1537998978

iPhone cihazlarda Siri kestirmeleri oluşturmak oldukça basit adımlardan geçiyor. Bu kestirmeler sayesinde birçok pratik işlevi cihazınıza yaptırmak mümkün olacaktır. Wifi ve Bluetooth kapatmak ayarları için iki farklı kestirme bulunuyor. Bu kestirmeler Reddit’de yer alan bazı kullanıcıları tarafından hazırlanmış ve hazır bir şekilde sunuluyor. Aşağıda yer alan linkler üzerinden bu kestirmeleri iPhone telefonunuza indirmeniz mümkün olacaktır. Biri Bluetooth diğeri ise Wifi yönetimi sizlere sağlayacaktır. İkisini de kestirme yolu ile kapatmak için kısayol eylemleri için özel bir sesli komut atayabileceksiniz.

İndirilecek gerekli dosyalar

Yukarıda yer alan bağlantılar üzerinden Kestirmeler uygulaması direkt bir şekilde açılacaktır. Daha sonra Kısayolu Al butonu belirecek ve dokunun. Kitaplığınıza bu yeni kestirmeyi eklemek için ekrana gelen butona basmanız yeterli olacaktır. Yapacağınız bu işlemler ile basit bir şekilde hazırlanmış bu kestirmeleri cihazınıza entegre etmiş olacaksınız. Ancak Kestirmeler uygulaması ile yapılabilecekler bunlarla sınırlı kalmayacak. Bu noktada birçok farklı kombinasyon ile iPhone modeliniz için birçok ayar ve uygulamaya sesli komut atamaları gerçekleştirebilirsiniz.

Kestirmeler uygulamasını kullanabilmeniz için App Store üzerinden Kestirmeler adlı uygulamayı indirmeniz gerektiğini hatırlatalım.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir