Sims 4’te yeni güncelleme duyurusu yapıldı. Güncelleme kapsamında kullanıcılar cilt ve yüzlerde daha kapsamlı değişiklik yapılabilecek.

EA’nın yaşam simülasyon oyunu Sims 4’te Vitiligo ile oyuna yeni seçenekler getiriliyor. Cilt ve yüz hatlarında kapsamlı değişiklik yapılmasına imkan tanıyan yeni güncelleme, kullanıcıların arkadaşlarına ve sevdikleri kişilere daha fazla benzeyen Sims’ler yaratmasına imkan tanıyor. Yeni güncelleme tanıtımı için dünyaca ünlü Winnie Harlow ile çıkış yapan EA, oyunculardan olumlu not almayı başardı.

Sims 4’te Vitiligo Vurgusu

Sims 4’te aynı zamanda özel bir sağlık sorununa da vurgu yapılıyor. Vitiligo olarak adlandırılan durum, otoimmün bir bozukluk. Genellikle bir kişinin cildinin bazı bölgelerinin pigmentasyonunu kaybetmesine neden olur. Bu, vitiligo olan kişilerde sıklıkla görülen tanınabilir, daha hafif cilt lekelerine ve lekelere yol açar. Bu nedenle bu kişilerin hayat içerisinde toplumsal baskılar görmesine neden oluyor. Ancak Sims 4 Vitiligo’nun ana hedefi bu durumu normal olarak göstermek ve kişilerin kendisini daha iyi hissetmesine yardımcı olmak. Yeni güncelleme aynı zamanda cilt üzerinde bu tür değişikliklerin de yapılmasına imkan tanıyacak şekilde. Böylece kullanıcılar oyundaki etkinlikleriyle Vitiligo rahatsızlığına dikkat çekme şansı bulabilecek.

Sims 4'te Vitiligo Adıyla Yeni Güncelleme Duyuruldu
Sims 4’te Vitiligo Adıyla Yeni Güncelleme Duyuruldu

EA’dan Resmi Açıklama

EA; konuyla ilgili bir blog yazısı yayınladı. Açıklamada “Cilt detayları, temsil ekibinin genişletmeye kararlı olduğu bir alan. Sims 4’te doğum lekeleri, çatlaklar, yara izleri ve çiller oyuncularımıza çeşitli ve otantik hikayeler anlatmaları için güç verdi ve bugünün güncellemesi bu çabalarla devam ediyor. Bir süredir oyuna Vitiligo eklemek istiyorduk. “ dedi. Blog gönderisinde aynı sağlık sorununu yaşayan Harlow’un da düşüncelerine yer verildi.  Harlow. “ Çocukken oyunu oynamak için çok zaman harcadım. Bence gerçek oyunda kendini temsil edebilmek çok güzel. Bu ortaklık, oyuncuları hem oyunda hem de gerçek hayatta benzersiz – yapan şeyleri benimsemeye teşvik eden güçlü bir ifadedir.” dedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir