Güney Koreli teknoloji devi olarak karşımıza çıkan Samsung akıllı cihazlarda önceden yüklenmiş olarak gelen Facebook uygulamasını tamamen silebilir miyiz? Bu sorunun yanıtını yazımızın devamında öğrenebilirsiniz. Facebook uygulamasını tamamen silemezsiniz fakat sadece devre dışı bırak seçeneğini değerlendirerek Facebook’u kullanma durumunu ortadan kaldırabilirsiniz. Fakat işin kötü tarafı ise uygulamayı tamamen kaldıramazsınız ve depolama alnınızda yer kaplamaya devam eder. Bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda bir çok Android uygulamalarının Facebook’u kişisel kullanıcı içerikleri ile beslediğine dair bir takım iddialar ortaya çıkmıştı. Bu sebeple de Facebook’un akıllı cihazlara önceden yüklü olarak gelmesi ve ardında kaldırılamamasına karşı büyük tepkiler gelmişti. Kullanıcıları son derece rahatsız eden bu durum karşısında çeşitli önlemler almak gerekiyor. 

Facebook, Samsung Cihazlardan Silinmiyor

Güvenlik ve gizlilik açısından büyük açıklar sunan sosyal medyalar ve diğer platformlar bir çok kişi tarafından rahatsız edici bir durum olabiliyor. Tüm bu rahatsızlığa rağmen son zamanların en çok ses getiren amiral gemilerinden Samsung Galaxy S8 dahi kullanıcılara daha önceden yüklü olan ve silinmesi mümkün görünmeyen Facebook uygulaması ile beraber geliyor. Facebook’un tamamen akıllı cihazlardan silinmemesi çeşitli güvenlik açıklarına sebep olacak düşüncelerini akıllara getiriyor. Facebook uygulamasını kullanmayan ve akıllı cihazında da bulunmasını istemeyen kullanıcılar için bu durum son derece rahatsız edici bir durumdur. 

6 1 5

Zaman zaman çoğu akıllı cihaz kullanıcısı bu durumu fark etmese bile ya da fark ettiğinde umursamasa bile akıllı cihazlarınızda bulunan Facebook uygulaması devre dışı bıraktığınızda dahi çeşitli güvenlik ihlalini ortaya getirebilir. Kullanıcılara da bu durumu göz önünde bulundurmaları tavsiye ediliyor. Facebook’un akıllı cihazlardan tamamen kaldırılmaması can sıkıcı bir durumdur. Kurulu bir halde gelen Facebook uygulamasını ayarlar kısmından devre dışı bırakmak ve durdurma işlemini gerçekleştirmeye zorlamak uygulamayı işlevsiz kılıp kılmayacağı belli bir durum değildir. Bu durum karşısında şu an için kime tam olarak güvenip güvenemeyeceğimizi bilmiyoruz. 

Facebook kullanıcı bilgileri ile beslenen bir firma ya da Google ile bu konu hakkında yapılmış özel bir anlaşma ile karşı karşıya kalabiliriz. Fakat bu şu an için bir ihtimal halidir. Durdurulan ya da kullanım dışı olan Facebook hesabınız üzerinden bulunduğunuz konum tespit edilebilir ya da aktif olarak takip edilebilir. Ya da tüm bunların yanı sıra hesabınız üzerinden farklı işlemler de yapılabilir.

Peki, silinmeyen Samsung uygulamaları nasıl silinir?

Akıllı cihazınızı satın aldığınız halde kurulu olan bir takım uygulamaları tamamen akıllı cihazınızdan kaldırmak normal yollarla pek de mümkün değildir. Tamamen kaldırma işlemini ancak root erişimi gibi daha gelişmiş çözümlerle Facebook gibi önceden yüklü gelen Bloatware uygulamaları Samsung akıllı cep telefonlarınızdan kaldırabilirsiniz. Cihazınızı root’lamak için System app remover (ROOT) uygulamasını Samsung akıllı cep telefonunuza yükleyin. Bunun ardından tüm bloatware yani kaldırılamayan uygulamaları Samsung’dan silme işlemini gerçekleştirebileceksiniz. Samsung’dan silinmeyen Facebook uygulaması ile ilgili elde edebileceğiniz en detaylı bilgiler bunlardır. Gerekli olan adımları seyrederek akıllı cihazınızdan kaldırılması imkansız gibi gözüken uygulamaları yardımcı uygulamalar ile tamamen kaldırabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir