Geçtiğimiz günlerde Silicon Valley Bank’ten gelen iflas haberinin ardından bugün de Signature Bank kapatıldı.

Birkaç gün önce 6 bini aşkın çalışanıyla ABD’nin en büyük 16. bankası olan Silikon Valley Bank (SVB) iflas ettiğini duyurmuştu. Bu haberin üzerine ise Elon Musk’ın SVB’yi satın alabileceğine dair iddialar ortaya çıktı. Bugün ise bir başka iflas haberi ağırlıklı olarak kripto şirketleriyle çalışan Signature Bank’ten geldi.

Signature Bank’in kapanması kripto yatırımcılarını telaşlandırdı

Dünya genelinde ve ABD’de yatırımcıları endişelendiren gelişmeler yaşanıyor. Birkaç gün önce Silicon Valley Bank’in kapanmasının üzerine, düzenleyici kurumlar sistemik risk sebebiyle kripto şirketleriyle olan ortaklığı ve çalışmalarıyla tanınan ABD’nin New York’ta bulunan Signature Bank’i kapatma kararı aldı.

Kapatma kararını Hazine Bakanlığı, Federal Rezerv yönetimi ve FDIC tarafından ortak basın bülteninde paylaşıldı. Bültende şu açıkamalar yapıldı:

New York’taki Signature Bank için de benzer bir sistemik risk (SVB’ye gibi) istisnasını duyuruyoruz. Signature Bank, bugün devlet kiralama otoritesi tarafından kapatıldı. Tüm mevduat sahiplerinin durumu gözetilecek. Silicon Valley Bank kararında olduğu gibi, vergi mükellefi hiçbir zararı karşılamayacak

a security worker reads a newspaper inside of one the signature bank branches in new

31 Aralık 2022 tarihi itibariyle toplam varlığı 110.4 milyar dolar civarına ulaşan Signature Bank’in toplam yatırımı ise 88.6 milyarı aşıyordu. Ancak Signature Bank de Silicon Valley Bank gibi iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı.

Elon Musk, Silicon Valley Bank’a talip oldu

Silicon Valley Bank (SVB)’ın iflas duyurusunda bulunarak batmasıyla, yeni bir ekonomik krizin yakında olması düşüncesi bir çok müşteri ve yatırımcıyı endişelendirdi. Bazı kullanıcılar bankanın Twitter tarafından satın alınarak dijitalleştirilmesi gerektiği düşüncelerini ortaya attı.  Bu görüşlere “Bu fikre açığım” yanıtında bulunan Elon Musk’ henüz resmi bir adım atmadı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir