Güvenli ve gizli mesajlaşmaya odaklanan popüler servislerden olan Signal, ‘kullanıcı adlarıyla’ telefon numaralarını gizleyebiliyor. Bununla alakalı şu mesajı ekrana veriyor: “Olmasını istediğin tüm özelliklerin yanı sıra gizliliğe odaklanılmış bir mesajlaşma deneyimine merhaba de” açıklaması ile öne çıkarılmakta olan Signal platformu, kullanıcıların uygulamadaki telefon numaralarını paylaşmak zorunda kalmamaları için de hesaplarına kullanıcı adı eklemelerine izin vermeye başladı.

Uzun süredir test edilen bu özellik hakkında şirket şunları diyor; “Kullanıcı adları bir dizi rakamla eşleştirilir. Profilinizde paylaşılmamış olur. Her kullanıcı adının benzersiz bir QR kodu oluşturulmaktadır. Sizinle sohbet başlatmak için arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir link bağlantısı vardır.”

Kullanıcılar, adlarını başkalarının o kişiyle iletişim kurabileceği birincil yol olarak kullanmak için Ayarlar seçeneği seçilir. İzlenecek adımlar ise sırasıyla şu şekildedir; “Ayarlar  > Gizlilik > Telefon Numarası” şeklinde sıralanabilir. Numaramı kim bulabilirin altında yer alan telefon numarası bulmayı kapatmanız yeterli olacak. Seçenekleri seçildikten sonra işlem tamamlanmış olur.

Signal, Bu Çağda Kullanıcılarının Tüm Bilgilerini Gizlemeyi Başarıyor!

Bu gerekli adım hakkında güncel açıklama ise şöyle gerçekleşti: “Signal platformunun misyonu ve tek odak noktası özel iletişimdir. Signal uygulaması yıllardır mesajlarınızı, profil bilgilerinizi (Adınız ve profil fotoğrafınız vb.), kişilerinizi ve gruplarınızı sizler adına gizli tuttu. Şimdi Signal’deki telefon numaranızı daha özel hale getirerek bunu bir adım daha öteye taşıyoruz.” dedi.

Signal Platformu Diğer Rakiplerinin Aksine Reklamsız Hizmet Veriyor

Eğer kullanıcılar bu bilgilere çok hakim değilse, çok popüler uygulama hakkında firma şu bilgileri de ekliyor: “Açık kaynaklı Signal platformu, Protokolü ile desteklenen gelişmiş uçtan uca şifreleme konuşmalarını güvenle tutar. Mesajlarını ne bizim platformumuz ne de başkası okuyamaz. Aramalarınızı da dinleyemez.”

Güvenli ve gizli mesajlaşmaya odaklanan popüler servislerden olan Signal, ‘kullanıcı adlarıyla’ telefon numaralarını gizleyebiliyor.

“Gizlilik isteğe bağlı bir seçenek değildir, uygulamanın çalışma şekli bu şekildedir. Her mesajda, her aramada ve her defasında bu böyle olur. Platformda reklam yok, takipte yok. Diğer uygulamaların aksine reklamlar, satış ortaklıkları ve takip edilme hissi Signal’de yok.

Yine Signal, uygulama hakkındaki gizlilik politikalarını aktardı:

“Böylece kişinin, değerli anlarını değer verdiğin insanlarla paylaşmaya odaklanabilme imkanın olur. Herkes için ücretsiz Signal platformu, bağımsız ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Hiçbir büyük teknoloji şirketi ile bağımız yoktur. Başka bir kuruluş tarafından da satın alınmamız mümkün değildir. Signal’in gelişimi sen ve senin gibi insanların yaptığı bağış ve yardımlar ile destekleniyor.” Diyerek uygulama hakkındaki bilgilerini paylaştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir