Kötü alışkanlıklardan kurtulmak herkes için zorlu bir süreçtir. Sigarayı bırakmak da bu alışkanlıkların başında gelir. Sigara bırakmak konusunda size yardımcı olacak uygulamalardan 5 tanesini yazımızdan inceleyebilirsiniz. 

Sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak mobil uygulamalar

Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa

Kwit – Sigara İçmeyi Bırak

Smoke Free

QuitNow!

Quit Smoking – Smoker Stop

Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa

Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa uygulaması sigarayı bırakmak konusunda size yardımcı olacak uygulamalardan biridir. Sigarayı bırakma tarihinizi ve sigara içme alışkanlıklarınızı uygulamaya kaydettiğinizde, Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa uygulaması sizin için sigarayı bıraktıktan sonra vücudunuzda meydana gelen değişiklikler konusunda sizi bilgilendirir. Aynı zamanda uygulama ile sigara içmenin zararlı etkilerine dair bilimsel bilgiler de edinebilirsiniz. Sağlığınızda ve vücudunuzda fark etmediğiniz iyileşmeleri uygulama üzerinden takip ederek kendinizi daha da motive edebilirsiniz. Uygulama kullanıcılar için gerçek zamanlı istatistikler sunar, Sigara içmeden geçirilen süre, içilmeyen sigara sayısı, akciğerlerin temizlenme oranı, cebinizde kalan para miktarı gibi faydalı bilgiler ile kendinizi motive edebilirsiniz. 

Kwit

3

Kwit, sigarayı bırakmak isteyen kişileri motive etmek için geliştirilen uygulamalardan biridir. Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)’den ilham alarak geliştirilen Kwit, sigara içme isteğine karşı koymak üzere farklı stratejiler ve sigara bırakmak konusunda size yardımcı olur. Kat ettiğiniz ilerlemeyi ve sigara bırakmak konusundaki gelişiminizi kayıt altında tutup günlük olarak incelemeler yapacağınız uygulama, aynı zamanda sigara içmeden geçirdiğiniz günlerin sayısını, içmediğiniz sigara sayısını ve cebinize kalan payı hesaplar. Kendinizi engellemeyip sigara içmeniz ve uygulamaya kaydetmeniz halinde uygulama sizi bu konu hakkında uyarır. Motive etmek konusunda kötü alışkanlıklarınızdan sizi kurtarmak için Kwit, ücretsiz olarak sunulur. 

Smoke Free

Smoke Free ile 30’dan fazla etkisi kanıtlanmış olan sigarayı bırakma teknikleri üzerine kurulan kaliteli bir uygulamadır. Sigarayı bırakmak konusunda en iyi profesyonel kişilerden yardım alarak sorularınıza yanıt verecek olan Smoke Free ile sigarayı kolaylıkla bırakabilirsiniz. Smoke Free, pek çok kişinin sigarayı bırakmasına ve sigara bağımlılığından kurtulmasına yardımcı olur. Uygulama ile beraber sigarayı bırakma koçlarından fikir alabilir ve tavsiyelerinden yararlanabilirsiniz. Başarı rozetleri ile kullanıcıların bu kötü alışkanlığından kurtulmaları konusunda motive edici içerikler sunan Smoke Free, günlük kayıtlar tutar. 

QuitNow

4

Uygulama mağazasında bulabileceğiniz QuitNow uygulaması da sigara bırakmak konusunda kaliteli araçlardan biridir. Uygulama ile beraber gerçek zamanlı durum bildirimleri alarak endişelerinizden kurtulabilirsiniz. Sigarayı bıraktığınızdan bu yana geçen süre, içmediğiniz sigara sayısı, kazandığınız zaman ve cebinize kalan para miktarını kayıt altına alarak kendinizi motive edebilirsiniz. QuitNow, Dünya Sağlık Örgütü verilerinden yola çıkarak sağlığınızın gelişim süreci ve zaman içerisindeki kaydedeceğiniz başarılar konusunda bilgi verir. QuitNow, diğer uygulamaların aksine aynı zamanda sosyal bir platformdur. QuitNow ile kendinize özel bir profil oluşturabilir ve sigara bırakmaya çalışan diğer kişiler ile sohbet edebilirsiniz. 

Smokerstop

Smokerstop, bilimsel verilere dayanarak sigara bırakmak konusunda size yardımcı olacak olan kaliteli uygulamalardan biridir. Kişisel hedefler belirleyerek hedeflerinize ulaşmak konusunda yardımcı olan bu uygulamada, kendinizi motive edeceğiniz pek çok araç bulabilirsiniz. Smokerstop uygulaması sigarayı bıraktığınızda sizi motive edecek seçenekler sunmanın yanı sıra vücudunuzdaki değişimler hakkında da bilgi verir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir