Şifrelerinizin çevrimiçi olarak sızdırılıp sızdırılmadığını nasıl kontrol edebilirsiniz? Size detaylı olarak anlatacağız.

Hükümetler tarafından kullanılan Android casus yazılımı deşifre oldu

Hesap şifresini kaybetmek günümüzde çok yaygın. Büyük web siteleri bile saldırıya uğrayabilir. Kullanıcı adı, e-posta adresi, şifre, kişisel veriler İnternetteki herkes tarafından kullanılabilir. Bugüne kadar internet söz konusu olduğunda çok sayıda siber saldırı meydana geldi ve bu siber saldırılar birçok ülke ve şirketin itibarını zedeleyebiliyor. Aynı zamanda, kullanıcıların kişisel verilerinin internete açık bir şekilde sızdırılmasının da ciddi sonuçları vardır.

Sızan şifreler arasında şifrelerinizin güvende olup olmadığını merak ediyorsanız, şifrelerinizin internete sızıp sızmadığını nasıl kontrol edeceğinizi anlatacağız.

Şifrem internete sızdı, nasıl kontrol edebilirim?

  • Karspersky Parola Kontrolü web sitesine gidin.
  • Kullandığınız şifreleri uygun buton üzerine giriniz.
  • Önceki şifreniz internette sızdırılmışsa bir uyarı görünecektir.
  • İşlem tamamlanacak.

Diğer yol Haveibeen web adresini ziyaret edin

  • Haveibeen.
  • Kullanmakta olduğunuz parolayı uygun tuşa girin.
  • Pwned? düğmesini tıklayın.
  • Parolanız daha önce internete sızdırıldıysa bir uyarı çıkacaktır.
  • İşlem sona erecek.
  • Parolanız internete sızdırılan parolalardan biri değilse Yeşil bir ekran belirecek ve şifrenin bulunamadığını gösteren “İyi Haber” mesajı belirecektir. Bu sayede şifrelerinizin internet ortamında sızdırılıp sızdırılmadığını kontrol edebilirsiniz.

Yukarıda anlattığımız web sitesi birçok kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Ne kadar platformda yazılı şifreleri görmüyoruz deseler de bu konuda %100 garanti veremiyoruz.

Şifreniz başkasının elindeyse ne olur?

Birçok İnternet kullanıcısı; “Şifrem veya hesabım çalınırsa, zaten orada hiçbir şey yok” gibi ifadeler kullanıyor. Fakat bu sonuç tamamen yanlıştır. Çünkü hesabınızda bir şey olup olmadığı onlar için her zaman önemli değildir. Ancak, sizi bir bot olarak kullanabilir ve sizden para kazanabilirler. Bilgisayar korsanları hesaplarınıza eriştiğinde e-devlet gibi platformlarda aynı şifreyi kullanırsanız daha da kötüdür. Seni yasadışı suçlarda kullanabilirler ve seni suç ortağı yapabilirler. Kişisel hesaplarınızın size yakın kişilerle bağlantı kurmak için bir araç olarak kullanılabileceğini de belirtmekte fayda var.

Bu içerikte şifrelerinizin internete sızıp sızmadığını nasıl kontrol ediyorsunuz? Sizce sızdırılan veritabanlarından şifreleri kontrol eden web siteleri güvenli midir? Aşağıdaki yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir