Teknoloji alanındaki yenilikçi çözümleri ile dikkat çeken Siemens, Türkiye’deki elektrikli araçlar için de hamle yaptı. Şirket altyapı çalışmaları sonrasında şarj dolum sürelerini 25 dakikaya düşürecek.

Türkiye’de 26 Ekim ile 28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek EVCharge Show Fuarı’nda Türkiye’deki ve uluslararası pazarlardaki en yeni teknolojiler tanıtılacak. Bu fuarda yer alacak şirketlerden birisi de Siemens olacak. Fuara yönelik açıklamalarda bulunan şirket, fuarda özel şarj istasyonları ile ilgili tanıtım yapacağını duyurdu. Türkiye’nin en hızlı elektrikli araç şarj istasyonları için altyapı çalışmalarını yapan şirket, bu çalışmalar sona erdikten sonra istasyonları ile hizmet vermeye başlayacak.

Siemens e-car yazılımına güveniyor

Şirketin 10 yıldan beri üzerinde çalıştığı e-car yazlımı, elektrikli araçlar için dönüşümde ve altyapı çalışmalarında önemli bir destek sağlıyor. Bugüne kadar 80 milyonu aşkın cihazı birbirine bağlayan Siemens, elektrikli araçlar alanında da Türkiye’nin öncü markalarından birisi olmaya aday.

Şu anda Türkiye’deki mevcut şarj istasyonlarının yüzde 95’inin dolum sürelerinin 4 ile 6 saat arasında değiştiğini vurgulayan Siemens, mevcut 22 kW yerine 300 kW çıkış gücünü kullanacak. Böylece araçların batarya dolum süreleri 25 dakikaya kadar düşecek. Elektrikli araçları kullananlar, yapacakları kısa molalarda tüm bataryayı doldurarak yollarına devam edebilecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir