Apple tarafından geçtiğimiz 2017 yılında satın alınan Shazam, yapılan son güncellemeyle kulaklıkla sesleri algılayabilen özellik getirdi. Müzik dünyasındaki muhteşem keşfi konusunda önemli seçenek olan Shazam, biliyorsunuz ki mikrofon üzerinden ortam dinlemesi yaparak çalan şarkıları kolaylıkla tespit edebiliyor. Şimdi bu süreç kulaklık kullanımında da kolaylaştırılıyor. Platformun en son sürümünün güncellenmesiyle kullanıcıların kulaklık takarken çevrelerindeki ve hatta diğer uygulamalardaki şarkıları tanımlayabiliyor.

Bu birçok kullanıcıyı memnun edecek özelliğin önemli bir eksiği daha kapatacağı gündeme geldi. Bundan önce yapılan güncellemede ise “konserler” seçeneğiyle karşımıza getirmişti. Yine bu kapsamda uygulama yakınlarınızdaki konser etkinliklerini gösterir olmuştu. Bunun için elbette konum bilgisinden yararlanan uygulama, bu noktada Shazam geçmişine dayalı olarak yakındaki performanslar özelinde kişiselleştirilmiş etkinlik önerileri de sunabilir hale geldi.

Shazam için bundan önce yapılan büyük güncelleme sürecinde YouTube, Instagram ve TikTok‘a genişletilebilmişti. Bu sayede servis o uygulamalarda izlenen videodaki müziğin ne olduğunu kolaylıkla tespit ederek bildirebilir duruma gelmişti.

Apple tarafından geçtiğimiz 2017 yılında satın alınan Shazam, yapılan son güncellemeyle kulaklıkla sesleri algılayabilen özellik getirdi.

Shazam Bu Konuda Çok İddialı!

Bu özellik için Shazam’ın açılması, mavi butona basılması ve duyulan müziğin ne olduğunu öğrenmek için YouTube, Instagram veya TikTok’a geri dönülmesi yeterli oluyor. Bu dönem özelliği iOS yanında Android tarafında da yer almakta.

Apple’ın tam 400 milyon dolar ödediği özellik Türkiye’de de çok sık kullanılılabiliyor. Shazam uygulaması için eğer çok hakim olmayan kullanıcılarına yönelik Apple kendisi şunları aktarıyor: Shazam istenilen şarkıyı saniyeler içinde bulabilir. Sanatçıları, şarkı sözlerini, video klipleri ve hatta listeleri ücretsiz keşfetme imaknı verir.

Şu ana kadar 1 milyardan fazla indirilmiş uygulama hala indirilmeye devam ediyor. Aranan şarkıyı saniyeler içinde bulabilme teminattı veren uygulama, şarkıları dinleyip Apple Music listelerine ekleyebilme seçeneği sunuyor. Şarkıları dinlerken aynı anda şarkı sözlerini de takip edebilme ekranı sunuyor.

Apple Music’ten ya da YouTube’dan video klip izleyebilme ekranı tanımlıyor. Şarkı geçmişini görüntülemek ve ana ekrandan tek bir dokunuş ile müzik dinlemek için Shazam araç takımını ekleyebilirsiniz.

Shazam listeleriyle ülkenizde veya şehrinizde nelerin popüler olduğunu öğrenmek bir tık kadar kolay hale geldi. Shazam, yeni şarkıları bulmak ya da keşfetmek için şarkı ve liste önerileri alabilme imkanı tanıyor. Keşfedilen şarkıyı doğrudan Apple Music veya Spotify’da açıp dinlenebiliyor. Snapchat, Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp vs.uygulamlar üzerinden listede ki arkadaşlarınızla şarkı paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir