Xiaomi tarafından 28 Aralık tarihinde tanıtımı gerçekleştirilen ilk Xiaomi Watch S1 için sesli kitap desteği de geldi. Üstelik işletim sistemi üzerinden 10 yeni uygulama daha desteklenmeye başlandı.

Xiaomi’nin en iddialı akıllı saatlerinden bir tanesi olan Xiaomi Watch S1 modeli için resmi tanıtımların yapılması ile birlikte satış sürecine geçiş yapılmıştı. Şirket daha iddialı bir şekilde geliştirdiği yeni akıllı saatinde pek çok farklı yeteneğe yer verdi. 31 Aralık tarihi itibariyle satışa çıkan saat için yeni yapılan açıklamalar, akıllı saate olan ilgiyi daha da arttırdı. 

Xiaomi Watch S1’e gelen yenilikler neler?

Xiaomi’nin akıllı saatinde sesli kitap, müzik uygulamaları, 3. taraf sağlık izleme uygulamaları ve takvimler gibi farklı özellikleri sunan 11 uygulamanın desteklenmeye başlandığı ifade edildi. Özellikle müzik ve sesli kitaplar için Çin odaklı olarak uygulamaların tercih edilmesi, global versiyonlarda daha farklı seçimlerin yapılacağını gösterdi.          

Akıllı saatte desteklenen bazı uygulamalar arasında ise; Lanren audiobooks, Wangyi Music Streaming), Wannianli Calendar, Mint Healt yer alıyor. Çin’de hizmet veren çeşitli yemek sipariş uygulamaları da akıllı saatte destekleniyor. Böylece kullanıcıların akıllı saati kullanırken müzik ve sesli kitapları dinleyebilmesi, sipariş verebilmesi, sağlık takibi yapabilmesi ve takvim gibi özel uygulamaları kullanarak saat üzerinden kontrol sağlayabilmesi mümkün.

239 dolar gibi uygun bir fiyatı ile ön satışa çıkarılan ve ardından hemen satış süreci başlatılan akıllı saatin sektörde nasıl bir performans sergileyeceği ise merak ediliyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir