Teknolojinin gelişmesiyle beraber hayatımızı kolaylaştıran birçok uygulamayla karşılaşır olduk. Bu kolaylıklardan bir tanesi de ses kaydını yazıya çevirme uygulamalarıdır. Bu görevi üstlenen birçok uygulama olsa da sunduğu özelliklerle öne çıkmayı başaran bazı uygulamalar vardır. Bu uygulamalardan birini seçerek ses kayıtlarınızı yazıya çevirerek yazı halinde üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz. 

İş veya eğitim alanında adeta hayatı kolaylaştırma özelliğine sahip olan uygulamalardan olan “speech to text” yani “konuşmadan yazıya” uygulamaları, geçmişte sadece masaüstünde kullanılıyordu. Zaman içerisinde bu durum değişti ve her teknolojik öğede olduğu gibi ses kaydını yazıya çevirme uygulamaları da mobil cihazlarda yerini almaya başladı. Günümüzde ses kaydını başarıyla yazıya çevirme işlemlerini yapma özeliğine sahip birçok uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Ses kaydını yazıya çevirme için kullanılacak uygulamalar

Google Keyboard

Just Press Record

Speechnotes

Transcribe

Google Dokümanlar

Dictation.io

Google Keyboard

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google tarafından geliştirilen Google Keyboard’un boyutu cihaza göre değişir. Googl’un programlamış olduğu bu uygulama, aslında bir klavye uygulaması olarak mobil cihazlar için sunulmuş olsa da ses kaydını yazıya çevirmek için de kullanıcılara hizmet verir. Google Keyboard uygulamasını da akıllı cihazınıza indirerek bu işlemleri anında gerçekleştirebilirsiniz. 

Just Press Record (Ücretli)

9 1607504920

Open Planet Software tarafından geliştirilen Just Press Record, ses kaydını yazıya çevirmek konusunda son derece başarılı uygulama olup, bir ses kaydında olmasını isteyebileceğiniz her şeye sahiptir. Burada tek bir tuşla çeviri ve cihazlar arası senkronize gibi özelliklerden de faydalanabilirsiniz. Şimdilik sadece iOS kullanıcıları için sunulmuş olan uygulamanın App Store’daki fiyatı 46.99 TL.

iOS için Just Press Record indir

Speechnotes

WellSource tarafından geliştirilen bu kaliteli uygulama 6,6 MB boyutunda olup akıllı cihazınızda sorunsuz bir şekilde çalışır. Uygulamasının yanı sıra birde internet sitesi üzerinden hizmet veren Speechnotes, Google’dan güç alan uygulamalardan biridir. Kullanım kolaylığı ile dikkatleri üzerine toplayan Speechnotes uygulaması, sadece Android akıllı cihazlar için sunulmuş durumdadır. İçerisinde Google2ın ses tanıma teknolojisini bulunduran uygulamanın ücretsiz sürümnüne ek olarak olarak Premium sürümü de vardır.

Android için Speechnotes indir

Google Dokümanlar

Adından da anlaşılacağı üzere Google tarafından geliştirilen Dokümanlar, eğitim ve iş dünyasından milyonlarca kullanıcıya sahiptir. Ses kayıtlarını metine çevirmekten çok daha fazlasını sunan Google Dokümanlar, milyonlarca kullanıcının aşina olduğu “Sesli Yazma” özelliği aktif etmenizle birlikte ses kaydını yazıya çevirme işlemi başarıyla gerçekleştirebilyor.

Android için Google Dökümankar indir

iOS için Google Dökümankar indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir