Apple tarafından Apple Watch 8 Modelinde yer verilecek bazı özellikler için şimdiden detaylar gelmeye başladı.

Apple geçtiğimiz dönem tanıttığı yeni akıllı saatinde şeker ölçümünü destekleyecek bir sensöre yer verecek iddiaları ile uzun bir zaman konuşulmuştu. Ancak tanıtım ile birlikte şeker ölçüm özelliğinin Apple Watch 7 modelinde yer almayacağı net bir şekilde görüldü. Bu tanıtımın ardından gündemde yer almaya başlayan Apple Watch 8 için ise ilk belirtilen özelliklerden bir tanesi şeker ölçüm desteği oldu. İddialara göre Apple, Watch 7 için yetiştiremediği ve yeterli süre bulamadığı özelliği, bir sonraki modelinde kullanıcılara sunacak. 

Apple Watch 7 yerine Apple Watch 8’e gelecek

Digitimes’ta yer alan yeni bir rapora göre Apple, mevcut ölçümü gerçekleştirecek özel sensörler için anlaşmalar yapmaya başlamış durumda. Ennostar ve Taiwan Asia Semiconductor ile ortak bir çalışma gerçekleştirecek olan Apple, böylece biyoalgılama biçiminde kullanılabilecek özel bileşen ve sensörleri tedarik edecek. Bu sensörlerden bir tanesi de kandaki glikoz seviyelerini izleyecek şekilde kullanılacak.

2018 yılında bu teknolojiyi ilerleyen yıllarda kullanıcılara sunacağını duyurarak dikkat çeken Apple, aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen glikoz izleme teknolojisini hala herhangi cihazına dahil etmedi. Bu nedenle de şu an için Apple Watch 8 modelinde yeni teknolojiye yer verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle son paylaşılan raporların güvenilir kaynaklardan gelmiş olması, iddiaların doğruluğunu da arttırmış durumda.

Apple Watch kişisel sağlık asistanı olma yolunda

Sağlık tabanlı yeni izleme özelliklerinin eklenmeye devam ettiği Apple Watch, teknolojik bir cihaz olarak adeta kişisel sağlık asistanı görevi görüyor. Şu anda yerleşik özellikleri ile kullanıcıların adım takibini yapan, oksijen seviyesini izleyen akıllı saat önümüzdeki yıllarda yerleşik kan şekeri izleme özelliğine de sahip olması halinde kullanıcıların sağlık takibini eksiksiz bir şekilde yapabilecek. Üstelik teknolojiler ilerledikçe daha doğru ve hızlı bir şekilde ölçümlerin yapılmasını sağlayan akıllı saatler, böylece olası riskler için de kullanıcıları bilgilendirerek tıbbi destek alınmasını sağlayabiliyor. Yaşlı kişilerin tansiyon, şeker, oksijen ve günlük hareketlerini takip edebilecek akıllı saatler uygulanacak sağlık tedavilerinde de bilgilendirici ve yönlendirici olabilir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir