Yayınlanan basın bülteni ile birlikte SEGA ile Microsoft arasında gerçekleştirilen ortaklık duyuruldu. Yeni nesil oyunlar geliştirmek için bir araya gelen 2 dev şirket, oyun tutkunlarında heyecan yarattı.

Bir döneme oyunları ile damga vuran ancak son dönemlerde bu durumundan oldukça uzak bir pozisyonda kalan SEGA, Microsoft ile oyun geliştirme konusunda stratejik iş ortaklığı kurduklarını duyurdu. Microsoft ve SEGA’nın yaptığı bu ortaklık, iki şirketin oyun geliştirme konusunda güçlerini birleştirmesini ve daha popüler oyunları piyasaya sunmasını sağlayacak.

Yeni ortaklık sonrasında Microsoft bulut hizmeti olan Azure üzerinden geliştirmelerini yapacak olan şirketler, böylece hem ortaklık ile güçlü oyunlar geliştirecek hem de Azure platformunu oyuncular için daha fazla ön plana çıkaracak.

Ortaklık sonrası iddialı oyunlar gelecek!

Yapılan basın açıklamasında şirketlerin iddialı oyunlar ile oyun dünyasında yer almaya başlayacağı net bir şekilde ifade edildi. Heyecan yaratan bu açıklamalar sonrasında yeni proje ile ilgili detaylar merak edilmeye başlanırken Sega bu konuda da bazı ipuçlarını şimdiden paylaştı.

Açıklamada mevcut anlaşmanın uzun vadeli bir strateji kapsamında yapıldığı özellikle vurgulandı. Bu bakımdan yapılacak ortaklık sadece birkaç oyun ile sınırlı kalmayacak ve uzun yıllar boyunca devam ederek yenilikçi oyunların piyasaya sunulmasını sağlayacak. “Yeni ve yenilikçi” olarak tanımlanan proje kapsamındaki oyunların neler içereceği, hangi teknolojiler ile destekleneceği bilinmiyor. Ancak yapılan açıklamalar ile oyun dünyasında heyecan yaratmayı başaran iki şirket, şimdiden beklentileri arttırmış durumda.

Microsoft’un SEGA’yı satın alacağı söyleniyordu

Yapılan açıklama ile duyulan ortaklık oyun sektörü başta olmak üzere teknoloji dünyasında geniş bir yer buldu. Yapılan bu açıklamalar sonrasında teknoloji dünyasının son dönemlerde en çok konuştuğu konulardan birisi de akıllara geldi.

Microsoft ile SEGA arasında görüşmelerin başladığını söyleyen iddialarda, Microsoft’un SEGA’yı satın almak için harekete geçtiği ve devasa bir fiyat ile SEGA’nın Microsoft bünyesinde faaliyet göstermeye başlayacağı öne sürülüyordu. Ancak duyurulan yeni ortaklık ile birlikte ortada herhangi bir satın almanın söz konusu olmadığı, şirketlerin birbirinin oyun alanında güçlenmesini sağlamak adına bir ortaklık üzerinde anlaştığı görüldü.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir