QY1TVTbvOh4qkPc99IamnnldLWxUC 3jC vMSWeUzlufERh8YrKnEnNoEFaIeJmNIfze0bQNupG7hLoHMt4JhNL0lssP o 3UcPgFVgGoS00giXsK9qCgetjoSAXSNcmf50Ab5gHRH00pfWGDhvaRIgcbfSio6fDngVZic9bwoH8CZsa5ZJ7pUc 8YUyn6orH f XeT6Pg

İnternet gelişmesiyle birlikte sosyal medya siteleri de yaygınlaşmaya başladı. Bunun yanında flört uygulama ve siteleri de oldukça yaygınlaşmaya başladı. Flört ve arkadaşlık uygulamaları sayesinde evde, işte ve okulda çevrenizdeki veya size daha uzaktaki kişilerle oturduğunuz yerden tanışabilirsiniz. 

Sanal Flörtünüzün Sahte Olduğunu Gösteren 10 İşaret

ExpressVPN’in hazırladığı slayt gösterisine göre sanal flörtünüzün sahte olduğunu gösteren 10 işaret:

  • Sadece tek bir fotoğrafları olabilir.
  • Sadece finansal veya kripto ile ilgili konulardan konuşabilirler.
  • Eşleştikten sonra size hemen bir link gönderirler ve tıklamanızı isterler.
  • Sizden yardım adı altında para talep ederler.
  • Konuşmayı hemen uygulama dışına taşımak isterler.
  • Sizi aşk bombardımanına tutarlar ve her şey çok hızlı ilerler.
  • Düzgün Türkçe kullanmazlar. Belki de bir bot olabilirler.
  • Konuyu hep cinselliğe getirebilirler.
  • Gerçek olamayacak kadar iyi olabilirler.
  • Yüz yüze buluşmak istemezler.

Bir araştırmaya göre sadece Amerika Birleşik Devletlerinde online flört ve arkadaşlık uygulama ve sitelerine harcanan tutar 602 milyon dolar, bunun yanında çevrim içi flört ve arkadaşlık sitelerine kullanan kullanıcı sayısı ise 44.2 milyon. Sadece Amerika’nın bu verisi uygulama ve web sitelerde kullanıcı büyüklüğünün bu alandaki pastanında ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. 

Flört ve arkadaşlık uygulama ve web sitelerinin kullanmanın birçok avantajı olabiliyor. Örneğin iş temponuzda yoğun bir şekilde koştururken sosyal hayatı kaçırabiliriz. Flört uygulamaları sayesinde oturduğumuz yerden sosyalleşebiliyoruz. Böylelikle yeni insanlarla tanışma fırsatı da yakalamış oluyoruz. 

Bunun yanında getirdiği dezavantajlar da bulunmakta. Örneğin, sanal flörtünüzün gerçek olup olmaması gibi. Yine Amerika Birleşik Devletlerinin FBI kullanıcı verilerine göre, 2019’dan bu yana flört ve arkadaşlık uygulamalarındaki dolandırıcılık seviyesi %25 arttı. 2021 yılında çevrim içi flört ve arkadaşlık uygulama ve web sitelerinde 547 milyon dolara varan sanal flört dolandırıcılığı yaşandı. Kötü amaçlı kişiler tarafından dolandırılan bu kişiler dolandırıldıklarını anlaşıldığı anda her şey için çok geç olabilir. 

Yakın zamanda ortaya çıkan ve en çok bilinen en büyük dolandırıcı İsrailli dolandırıcı Simon Leviev’dir. Simon Leviev 2017-2019 arasında ponzi yöntemini kullanarak Tinder üzerinden yaklaşık 10 Milyon Dolar dolandırıldığı iddia ediliyor. Simon Leviev’in dolandırdıkları genel olarak kadın olsalarda erkekler de sıklıkla dolandırılıyor. 

Yaygın olarak kullanılan dolandırıcılık yöntemleri nelerdir ? 

  • Profil Dolandırıcılığı: Hiçbir zaman profilinde kısıtlı bilgiyi yer veren ve fotoğrafı olmayan kullanıcılarla iletişim geçmeyin ve samimi fotoğraf göndermeyin. 
  • Sahte Tanışma Siteler Ve Uygulamalar: Bazı web siteler ve uygulamalar sahte olabilir bu siteler amatörce hazırlanmış ve dolandırıcı doludur. Bu sitelerde sizin kişisel verilerinizi ele geçirmeye çalışanlar çok fazladır. 
  • Askeri Romantizm Dolandırıcılığı: Genellikle kendilerini askeri personel olarak tanıtırlar ve askeri jargon ve unvanları kullanarak güven kazanmaya çalışırlar. 
  • Samimi Yaklaşım Dolandırıcılığı: Birden fazla bağlantı kurarak size yakınlaşmaya ve sohbet etmeye zorlamaya başlar. 

Yaygın olarak kullanılan bu dört maddeyi dikkat ederek flört ve arkadaşlık uygulamalarında  ve web sitelerde sosyalleşmek güvenli olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir