Geçtiğimiz yıl içerisinde pandemi sürecini yüksek bir gelir elde ederek tamamlayan Samsung’un, 2021 yılının üçüncü çeyrekte elde ettiği gelir belli oldu. 

Dünyanın en büyük akıllı cep telefon üreticileri arasında yer alan Samsung; diğer alanlarda da aktif olarak yer almaya devam ediyor. Özellikle de panel üretim konusunda oldukça tecrübeli olan şirket, söz konusu deneyimini pandemi dönemi içerisinde paraya çevirmeyi başardı. 

Samsung’un kar oranı yüzde 26 oranında artırdı

2020 üçüncü çeyrekte Samsung, yaklaşık 57 milyar Dolar ile rekor bir gelir elde ederek pandemi sürecini atlattı. Şirketi 2021 yılının aynı dönem içerisinde yeni bir rekor elde ettiğini açıkladı. Samsung, gelirini yaklaşık olarak yüzde 10 oranında artırırken, karını ise geçtiğimiz yıla göre yüzde 26 oranında artırarak 15.82 trilyon won’a (13 milyar ABD Doları) ulaştığını söylüyor. Dünya çapında önemli bir miktarda yongaların eksik olmasına rağmen, Samsung’un sunucularından cep telefonlarına kadar her şeyde bulunan bellek yongaları ve işlemcileri, her zamankinden daha fazla talep edildi. Hibrit çalışma sistemine geçiş, şirketlerin sunucuları için daha fazla SSD, CPU ve RAM satın alması anlamına gelir.

10 16

Hammadde ve lojistik anlamında artış gösteren bu maliyetler tüketici elektroniği bölümünün karını en aza indirse bile, mobil işlemcilerin yüksek fiyatları dünyanın en büyük mobil işlemci üreticileri arasında yer alan Samsung için, yüksek bir kar oranı demektir. Bellek bölümünün satışları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre özellikle de yüzde 46 oranında artış gösterirken, yarı iletken kısmının karı neredeyse iki katına çıktı. Buna ek olarak ise 5,54 trilyon won’dan 10,06 trilyon won’a (yaklaşık 8.5 milyar ABD Doları) yükseldi. Dünyanın en büyük telefon üreticileri arasında yer alan Samsung; Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Fold 3 ve ürettiği giriş-orta segment sınıf Galaxy akıllı cep telefonlar gibi ürünlere güçlü bir talep olduğu görülüyor. 

m Samsung’un mobil OLED ekranlarını sağlamış olduğu en büyük müşterisi olan Apple, iPhone 13 serisi için olası bir üretim sorununa ve üretim hedeflerini azalttığına dair raporlar ortaya çıktı. Ancak Samsung, mobil ekran gelirinin büyük akıllı cep telefon müşterilerinden yeni piyasaya giren ürünlere olan talep sebebiyle arttığını gösteriyor. İleriye dönül bakıldığında ise Sasmung, sadece telefonlar değil aynı zamanda 4. çeyrekte mobil ekranları için sağlam kazanç elde etmeyi bekliyor. Dizüstü bilgisayar, tablet gibi daha büyük cihazlarda ve özellikle de Nintendo’nun Samsung yapımı bir panel tercih eden yeni Switch OLED’i gibi oyun konsollarında OLED’e oldukça yüksek talep vardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir