Samsung’un gelecekteki ekranları nihayet akıllı saatlere daha kapsamlı sağlık izleme işlevleri sağlayabilir. Yakın tarihli bir etkinlikte Güney Koreli şirket, kan basıncı izleme ve tüm ekran parmak izi taraması gibi özellikler de dahil olmak üzere hepsi bir arada Sensör OLED’in umut verici bazı atılımlarını gösterdi.

Yeni Samsung Galaxy Watch 5 serisi tanıtıldı

Apple, doğru kan basıncı sensörlerini Watch Serisine nasıl entegre edeceğini hala çözemeye çalışırken Samsung şimdiden bir adım önde olduğunu kanıtladı. Samsung Display’in CEO’su JS Choi, şirketin OLED 2.0 adlı yeni nesil ekran üzerinde çalıştığını açıkladı. Ve yedekte devrim niteliğinde özelliklerle 2025’te hazır olabilir.

samsungun gelecekte uretecegi ekranlar akilli saatlere islevsellik kazandiracak 1

Şirket yöneticisi üm ekran alanının birden fazla parmak izi girişini aynı anda taramasına izin veren, Samsung’un yeni geliştirdiği organik fotodiyot sensöründen bahsetti. Şirkete göre bu, tek bir parmak profilini kaydetmeye kıyasla güvenlik seviyesini 2,5 milyar kat büyük ölçüde artıracak.

Biyosensörlü Samsung Galaxy akıllı telefon

Ancak daha da önemlisi, yaklaşan ekranların, en büyük mobil üreticisinin, kullanıcıların kan basıncı ve kan şekeri (glikoz) seviyeleri gibi sağlık verilerini ölçmek için biyosensörler eklemesini mümkün kılacağından bahsedildi. Aynı zamanda, bu ekranlar 5G antenlerini barındırarak bağlantıyı daha da geliştirebilir ve akıllı telefonların kapladığı alanı azaltabilir.

Samsung, eşlik eden metodoloji veya doğru okumaların nasıl üretileceği gibi tüm teknik detayları açıklamadı. Referans olarak, Galaxy Watch 5 Pro, kalibrasyon için önce harici bir monitör gerektirerek kan basıncının okunmasını sağlar. Meslektaşımız Stefan Möllenhoff’un incelediği Ultrahuman’ın  Cyborg  M1 glikoz monitörü, kullanıcının metabolizmasını izlemek için invaziv olmayan bir iğne kullanıyor.

Bunun yanı sıra Apple’ın da kan basıncını ölçebilen bir saat tanıtması da bekleniyor. Son iki patent, Cupertino şirketinin bu tür teknolojileri uygulayabileceği çeşitli yolları gösteriyor. Maalesef bu özelliği ne zaman görebileceğimiz henüz belli değil. Bunun bir akıllı saat veya giyilebilir cihaz satın almadan önce önemli bir işlevsellik olduğunu düşünüyor musunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir