Samsung’un yeni sanal akıllı asistanı olan Bixby, dünya çapında içerisinde Türkiye’ninde yer aldığı 200’ün üzerinde ülke için aktifleştirildi. Ülkemizde arayüzü Türkçe dil desteğinede kavuşan sanal asistan artık kullanılabilir durumda. Galaxy S8 lansmanı ile beraber ilk defa gördüğümüz Bixby, global anlamda tüm kullanıcılara sunulma noktasında bazı engeller ile karşılamıştı. Ancak Samsung bu durumunda üstesinden gelerek Bixby’ı şuan Kanada, Avustralya, İngiltere, Güney Afrika ve Türkiye dahil 200’den fazla ülkede erişilebilir duruma getirdi ve fakat Bixby Voice’in şuan için ABD ve Güney Kore’de etkin olduğunu dile getirelim.

Bixby sadece bir ses asistanı olmakla kalmıyor ve Samsung bu noktada sezgisel ve kolay bir çalışma sistemi için zamana ihtiyacı olduğunu dile getiriyor. Bixby kullanıcıların isteklerini zamanla öğrenecek ve anlayacak bu şekilde sezgisel bir çalışma olanağı olacak. Çapraz uygulama komutlarınızı anlar ve derine entegrasyon yeteneği ile hali hazırda ekranınızda yaptığınız işleri kesintiye uğratmadan çalıştırabiliyor. Bu noktada Facebook gibi bir uygulamada gezinirken Bixby’a ekran parlaklığını kısmasını söyleyebilirsiniz. Ayrıca Bixby’la beraber özel sesli komutlarda oluşturulabilecek.

Samsung’un Bixby sesli asistanını ilerleyen zamanlarda diğer amiral gemisi modellerinede sunması bekleniyor. Birçok akıllı cihazlarda çalışması hedeflenen Bixby’ın Global anlamda yayılması başlandı. Fakat Bixby Voice için şuanlık Korece ve İngilizce olduğunu hatırlatalım. Arayüz Türkçeleştiren ülkemizde ise yakında Voice desteği içinde Türkçe dil desteği gelmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir