Samsung, yapay zeka alanındaki yeni adımlarını Gauss modeli ile atılım yapmak istiyor. Korea Times’ın raporlarına göre, bu yenilik özellikle Galaxy S24 serisinde kullanıcılarla buluşturmuş olacak.

Samsung, yapay zeka alanındaki yeni atılımlarını hız kesmeden sürdürüyor.
Samsung, yapay zeka alanındaki yeni atılımlarını hız kesmeden sürdürüyor.

Gauss modeli, cihazlarda yerel olarak çalışacak şekilde tasarlanmış bir yapay zeka modeli olarak yapıldı. Samsung’un kendi AI forumunda yapılan açıklamalara göre, Gauss modeli, resim düzenlemeden yazılı içerik oluşturmaya, doküman özetlemeden kodlama yardımına kadar birçok alanda hizmeti sağlamış olacak.

Gauss modeli, Samsung Research tarafından geliştirildi. Modelin ismi matematik ve yapay zekanın temel taşlarından biri olarak kabul edilen Carl Friedrich Gauss’tan almaktadır. Bu model, günlük teknolojik işleri kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.Bu yeni model, birkaç alt modülle birlikte kullanıcılarla buluşacak. Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code ve Samsung Gauss Image gibi modüller, kullanıcılara zengin bir yapay zeka deneyimi sunmayı hedeflemektedir.

Samsung Gauss Language, dil modeli olarak, e-posta yazma, doküman özetleme ve içerik çeviri gibi işlemleri kolaylaştırarak iş verimliliğine katkıda bulunmaya yardımcı olması bekleniyor. Samsung, bu modelin ürünlere entegre edilmesi ile daha akıllı cihaz kontrolü ve dolayısıyla daha zengin bir tüketici deneyimi sağlanabileceğini belirtilmektedir.

Gauss modelinin dikkate değer bir özelliği, cihazlarda bazı generatif resim ve dil modellerini yerel olarak çalıştırabilme kapasitesi ön plana çıkmaktadır. Bu durum, bulut tabanlı yapay zeka servislerine olan bağımlılığı azaltması düşünülüyor. Galaxy S24 serisi gibi cihazlar için önemli bir satış argümanı olması hedefleniyor.

Samsung, ayrıca Gauss modelini Bixby sanal asistanı üzerinden ev aletlerine generatif AI özelliklerini entegre etmek için kullanmayı planlamaktadır. Ancak şirket, Bixby’nin bu özelliklerinin geniş kapsamlı servisler kadar kapsamlı olmayacağını belirtmektedir.

Samsung yöneticileri, Gauss modelinin şu anda şirket içinde verimliliği artırmak için kullanıldığını ve yakın gelecekte çeşitli Samsung ürün uygulamalarına genişletilerek yeni kullanıcı deneyimleri sunacağı düşünülüyor. Gauss’un entegrasyonu, teknoloji meraklıları için bir merak konusu olmanın ötesinde, mobil cihazlardaki yapay zeka teknolojisinin geleceği için önemli bir gösterge olarak görülmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir