Güney Koreli üretici şirket Samsung’dan yeni bir kamera sensörü geliyor. Samsung, 600 megapiksel kamera sensörü üzerinde çalışmalarını sürdürürken, bir prototip oluşturma aşamasına da girdi. Bu yeni kamera sensörünün önümüzdeki yıllarda duyurulması bekleniyor.

Akıllı telefon pazarındaki gelişim her şekilde devam ederken, en önemli yatırımlar kamera tarafında gerçekleşiyor diyebiliriz. Daha çok kameralarda gelişen teknoloji ile fotoğraf makinelerini geride bırakan akıllı telefonlar görmeye devam ediyoruz. Öyle ki Samsung, 600 megapiksel kamera için prototip çalışmalara başlamış durumda.

Samsung’dan 600 megapiksel sensör geliyor

107

Samsung telefon kameralarında 64 MP ve 108 MP destekli sensörü piyasaya süren ilk şirket olmuştu. Daha sonra bu sensör serisini izleyen şirket şimdi ise 200 megapiksel sensörünü duyurmuştu. Ancak Samsung’un gelecek yıllardaki hedefinin daha da büyük olduğunu görüyoruz. Samsung’un 600 megapiksel sensör yapacağı iddiaları 2020 yılında kabul edilmişti. O zamanlar sessizliğini koruyan şirketin şimdi ise prototip çalışmalarına başladığı gözüküyor. İlk etapta 2025 yılında tanıtılması ve aynı yıl içinde cihazlarda yer alması bekleniyor. Ancak böyle büyük bir sensör kaplayacağı yer de oldukça merak ediliyor.

Şuan için Xiaomi, Sony ile yaptığı anlaşma ile 1 inçlik dünyanın en büyük kamera sensörlü akıllı telefon 12S Ultra’yı tanıtmıştı. Samsung’un 600 megapiksellik kamerasının bundan çok daha büyük olması ve belirtilenlere göre 1/0.57 inç seviyesinde olması bekleniyor. S22 Ultra boyutunda bir cihazın arka tarafında yüzde 12’sini tek başına kaplaması anlamına geliyor. Ayrıca bu kamera 22mm çıkıntı yapacak. Bu kamerayı insan gözüne en yakın seviyede yaklaşmak adına yapıldığı düşünülüyor. Yapılan hesaplara göre ise insan gözünün yaklaşık 576 piksel seviyelerinde olduğu düşünülüyor. Samsung’un bu yeni kamer sensörü hamlesi şimdiden merakla bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir