Yonga ürünlerine her zamankinden daha fazla talep olması, Samsung’un kazancını ciddi anlamda artırmaya yetti. Geçtiğimiz yılın dördüncü çeyrek diliminde şirket hiç olmadığı kadar büyük bir gelir seviyesine ulaştı. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi salgınına karşılık teknoloji dünyasının gelirlerine gelir kattığı bir yıl olarak değerlendirilen 2021 geride kalırken firmaların son çeyrek dönemde ise daha net bilgiler sunmaya başladı. Başarılı isim Samsung son yılların en yüksek gelirine imza atmak üzeredir. 

Samsung, geliriyle rekor kırdı

20 1

Geçtiğimiz yılın son çeyrek kısmında çip krizi sert bir şekilde devam ederken talebin yüksek olması ve artış gösteren fiyatlar Samsung’un işine yaradı. Özellikle de NAND ve DRAM siparişleri son dönemler içerisinde oldukça artış gösterdi. Bu da gelirin artmasına etki eden esas durumlardan oldu. 

Şirket tarafından yayınlanan beklenti raporlarına göre dördüncü çeyrek kısımda gelirleri 63.97 milyar dolar seviyesinde gerçekleşecek. Yıl bazında ise yüzde 20 oranında bir artış yaşanması bekleniyor. Bu rakam önceki yıllara göre de oldukça yüksek ve yeni bir rekorun geleceğini gösteriyor. Bu durumun karı ise 11.38 milyar dolar ile yüzde 40 civarında bir artış elde etti. Şirkette çalışanlara dağıtılan ikramiyeler, mobil bölümün giderleri ve yeni ekran panellerinin üretimi için yapılan bu masraflar faaliyet karını beklentilerin altında odluğunu gösterdi. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir