Yakında tanıtılacak olan XR gözlüğünde, Samsung’un kendi geliştirdiği mikro OLED ekran yerine Sony’nin ekranını kullanma olasılığı doğdu. Bu değişiklik, gözlüğün yüksek çözünürlük ve parlaklık sunmasıyla sonuçlanabilir.

Samsung, Şubat 2023’te Google ve Qualcomm ile işbirliği içinde bir genişletilmiş gerçeklik (XR) gözlüğü geliştirdiğini açıkladı. Ardından, Samsung Display, ilk mikro OLED ekranını duyurarak, bu ekranın Samsung’un XR gözlüğünde kullanılacağı beklentisini artırdı. Ancak, Seul’de düzenlenen Omdia Kore Ekran Konferansı’nda, Omdia’nın kıdemli araştırmacılarından Minsoo Kang, Samsung’un yakında tanıtılacak gözlüğünde Sony’nin OLED ekranını tercih edeceğini belirtti.

Bu değişiklikle birlikte, Samsung’un XR gözlüğünün daha yüksek çözünürlük ve parlaklık sunma potansiyeline sahip olabileceği tahmin ediliyor. Sony’nin ekran teknolojisinin, gözlük deneyimini daha da geliştirmesi bekleniyor. Bu gelişme, XR teknolojisinin gelecekteki kullanım alanlarını daha da genişletebilir.

Daha Küçük, Daha Hafif, Daha Net: Samsung XR Gözlüğü Sony Mikro OLED Ekran Avantajları

Samsung, Sony’nin mikro-OLED ekranını tercih etme kararı aldı, çünkü bu ekranın daha üstün olduğu bildirildi. Analistlere göre, bu ekran 1,3 inç boyutunda, 3,840 x 3,552 piksel çözünürlüğe, 90 fps yenileme hızına ve 1000 cd/㎡ parlaklığa sahip. Kore’den gelen raporlar, Samsung’un bu ekranı yakında çıkacak olan XR gözlüğünde kullanabileceğini ortaya koyuyor.

Daha Küçük, Daha Hafif, Daha Net: Samsung XR Gözlüğü Sony Mikro OLED Ekran Avantajları!
Daha Küçük, Daha Hafif, Daha Net: Samsung XR Gözlüğü Sony Mikro OLED Ekran Avantajları!

Ayrıca, Apple’ın da benzer bir ekran teknolojisini kullandığı belirtiliyor. Samsung, ilk XR başlığını geliştirmek için ‘Immersive Team’ adında ayrı bir ekip kurduğu bildiriliyor. Cihazın Qualcomm’un Snapdragon XR2+ yonga setini içermesi ve XR kulaklıklar için optimize edilmiş bir Android sürümüne sahip olması bekleniyor. Şirketin bu cihazı, bu yılın ikinci yarısında Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6’nın lansmanıyla birlikte tanıtması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir