Samsung’un, varsayılan arama motoru konusunda Google’dan vazgeçerek Microsoft’un arama motoru Bing’e geçmeyi planladığı belirtiliyor. The New York Times’ın haberine göre, şirket içi mesajlar aracılığıyla öğrenilen bu detaylar, Google çalışanları arasında bir karmaşaya neden oldu.

Mart ayında ortaya çıkan bu haber, Samsung çalışanları arasında da bir panik havası yaratmıştı. Çünkü Samsung ve Google, yıllardır Android ve Google arama motoru çatısında ortaklık kuruyor ve Samsung’un bu ortaklığı sonlandırarak Bing’e geçmesi, 3 milyar dolarlık dev anlaşmanın çöpe atılması riskini de beraberinde getiriyordu.

Bing’in Son Güncellemeleri ile Kullanıcı Sayısında Büyük Artış

Bing’in son haftalarda aldığı büyük güncellemelerle aktif kullanıcı sayısında dev bir sıçrama gördüğü de belirtiliyor. Microsoft’un OpenAI yatırımı sayesinde GPT-4 tabanlı yapay zekâ sohbet botunu ve DALL-E 2 görsel oluşturucuyu Bing’e eklemesi, Bing’in kullanıcı sayısını artırmada etkili oldu.

Google’ın 25 yıldır hakimiyetini sürdürdüğü arama sektöründe, Bing’in yükselişi ve Samsung’un varsayılan arama motoru olarak Bing’i kullanmayı planlaması, Google’ın tahtının sallanmaya başladığına işaret ediyor.

Microsoft chatgpt

Ancak henüz Samsung’un planları ve ne karar alacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca, Google hala Apple’ın varsayılan arama motoru konusunda tercihi olmaya devam ediyor ve bu tercih, 20 milyar dolarlık bir anlaşmayı da beraberinde getiriyor.

Sonuç olarak, arama motorları sektöründe büyük bir rekabet yaşanıyor ve gelecekte neler olacağı, şirketlerin kararlarına bağlı olarak şekillenecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir