teknoloji şirketi Güney Kore merkezli Samsung, uygun fiyatlı giriş seviye telefonu Galaxy A03 Core’un duyurusunu yaptı. Oldukça uygun fiyat etiketine sahip olan bu akıllı cep telefonun Türkiye’ye gelmesi de bekleniyor. 

Başarılı teknoloji devi Samsung, Hindistan’da düzenlendiği bir etkinlik ile beraber uygun fiyatlı yeni akıllı cep telefonu Galaxy A03 Core’un duyurusunu yaptı. İçinde bulunan büyük bataryası ile günler boyunca kesintisiz bir şekilde kullanım imkanı sunan bu akıllı cep telefon, daha pek çok günlük ihtiyaçlara yönelik bir cihaz olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. Peki Galaxy A03 Core kullanıcılar için ne gibi özellikler ile geliyor? Samsung’un bu yeni akıllı cep telefonu, 6,5 inç büyüklüğünde IPS LCD ekran ile beraber kullanılıyor. HD+ çözünürlük özelliğine sahip olan bu ekran yer alan çentik ise 5 MP çözünürlük özelliğine sahip olan ön kameraya ev sahipliği yapılıyor. Parmak izi tarayıcısı olmayan bir akıllı cep telefon, mavi ya da siyah olmak üzere iki renk seçeneği ile beraber sunuluyor.

7

Samsung Galaxy A03 Core’un duyurusu yapıldı

Samsung Galaxy A03 Core, 8 çekirdekli olma özelliğine sahip olan bir işlemci olan Unisoc SC9863A’dan güç alıyor. Mühendisler bu gücü, 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ile kombinleniyor. Fakat isteyen tüketiciler, microSD ile depolama özelliği daha da genişletiliyor. 5.000 mAh kapasiteli batarya özelliğine sahip olan bu cihaz hızlı şarj desteğine sahip olmazken, işletim sistemi tarafında ise Android 11 Go Edition yer alıyor. Yetkililer, bu işletim sisteminin Android 10 Go Edition’dan yüzde 20 performanslı olduğunu, Galaxy A03 Core kullanıcılarının herhangi bir sorun yaşamayacakları belirtiliyor. 

Samsung Galaxy A03 Core’un arka kısmına değinmek gerekirse, tek bir arka kamera ve bu kameranın altına yerleştirilmiş küçük bir LED flaşlar yer alıyor. Bu anlamda ise; Galaxy A03 Core’un 8 MP çözünürlük özelliğine sahip olan kamerası, f/2.2 diyafram açıklığı, otomatik odaklama ve 30 fps’de Full HD video çekimleri yapmak için de başarılı bir cihazdır. 

8 2

Samsung Galaxy A03 Core

  • Ekran: 6,5 inç büyüklüğünde HD+, IPS LCD
  • İşlemci: Unisoc SC9863A
  • RAM: 2 GB
  • Depolama: 32 GB
  • Ön Kamera: 5 MP
  • Arka Kamera: 8 MP
  • Batarya: 5.000 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 11 Go Edition
  • Bağlantı: 4G LTE, Wi-Fi b/g/n, micro USB, 3,5 mm kulaklık girişi

Tüm bu özellikleriyle duyurusu yapılan Samsung Galaxy A03 Core, şu an itibariyle Hindistan pazarında satışa çıktı. Gelecek dönemler içerisinde de Türkiye pazarında yer alması beklenen bu cihazın fiyat etiketi ise 106 dolar (vergisiz 1.461 TL) şeklinde açıklandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir