Son yapılan resmi açıklamalara göre Samsung Türkiye’de yeni başkan “Jeff Jo” oldu.

Adsiz tasarim 2 8
İşte Samsung Türkiye’nin Yeni Başkanı Jeff Jo

Ünlü teknoloji şirketinden gelen açıklama şu şekilde: Samsung Electronics Türkiye, başkanlık görevini Jeff Jo’nun Philip Choi’den devraldığını duyurdu. Jeff Jo iş hayatına 1997 yılında Güney Kore’deki Samsung Electronics’in genel merkezinde Kurumsal İlişkiler departmanında başladı. Günden güne kariyerinde zirveye yaklaşan Jo, 2004 yılında Mobil Dış Satışlar bölümünde görev aldı. Kariyerinde başarılara imza atan Jo 2009 yılında Tayland’da 2014’te ise Avustralya’da Mobil İş Birimi Müdürü olarak başarısını gözler önüne sererek, 2017 yılında Mobil Perakende Operasyonu Başkanlığı görevine getirildi. Bu görevinde ise şirketin mobil ürünlerinin perakende sektöründe müşteri deneyimini ve operasyonlarını geliştirdi. 2019’da  Kanada’da Samsung Electronics Başkanı olarak görev alan Jeff Jo, Kuzey Amerika pazarında şirketin verimliliğini ve pazar payını yükselterek adından çokca bahsettirdi. 2021 yılındaki Mobil Deneyim Perakende Grubu Başkanlığı görevinden bugüne kadar son derecede önemli roller üstlenerek güzel başarılara imza atmış oldu. Jeff Jo 11 Aralık 2023 itibariyle Samsung Electronics Türkiye Başkanı olarak görevini idame ettirmekte.

2024 Samsung Electronics Türkiye’nin Yılı Olacak 

Türkiye’nin yenilik ve teknolojideki yükselişlerine kolay bir şekilde uyum sağlayan Samsung için kapasitesi yüksek bir pazar olduğunu dile getiren Jeff Jo, yeni görevi hakkında şunları dile getirdi: “Bir teknoloji tutkunu olarak 2024 yılını önemli bir dönüm noktası olarak görüyorum. Samsung olarak inovatif çözümlerimiz, yapay zeka entegre edilmiş ürünlerimiz ile sektördeki trendleri belirleyeceğimize inanıyoruz.  Yapay zekanın gündelik hayatımıza daha derinden entegre olmasıyla, akıllı cihaz ekosistem deneyimi köklü bir dönüşüm yaşayacak. Yapay zeka, teknolojinin etkin kullanımının yanı sıra özellikle çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkılar sunan bir olgu. Bu açıdan bakıldığında, 2024 yılı yapay zekanın günlük yaşantımızı dönüştürdüğü bir yıl olacak. Samsung olarak yapay zeka özellikli ürünlerimiz ve SmartThings ekosistemimizle bu dönüşümün önemli bir parçasıyız. Ben de bu dönüşümü Türkiye’yle birlikte takip edeceğim için çok heyecanlıyım” dedi.  

Türkiye’nin dinamik nüfusunu vurgulayan Jeff Jo “Innovation Campus ve Solve for Tomorrow kurumsal sosyal sorumluluk programlarımız ile, Türk gençlerinin geleceği şekillendiren teknolojiler ve sürdürülebilir kalkınma konusunda yetkinliklerini geliştirerek toplumsal fayda sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir