Bugünkü güncelleme ile 2022 model Samsung TV’şer gerçek bir oyun merkezi haline geldi.

Samsung TV’ler, Google Duo ile görüntülü konuşma olanağı sunacak

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde Microsoft, yeni Xbox TV uygulaması da dahil olmak üzere Xbox ile ilgili birkaç duyuru yayınladı. İlk aşamada, Samsung’un 2022 akıllı TV’leri için Fütüristik uygulaması, insanların herhangi bir oyunu konsol olmadan doğrudan TV’lerinde oynamalarına izin verecek.

Bu uygulama ve daha fazlası bugün Samsung Model 2022 TV için yayınlandı. Bugün yeni TV’leri için “Samsung Gaming Hub” ile yeni bir dönemi başlatan teknoloji devi Samsung, artık insanları doğrudan Nvidia GeForce Now, Google Stadyumları, Utomic, Twitch, Xbox TV ve Amazon Luna’dan TV’lererine hizmetlere erişim sağlayacak.

Çok geniş kapsamda güncelleme yapan firmalar, uygulamanın kullanım sürecine müdahale edemezler. Örneğin, yukarıda bahsettiğimiz bulut oyun servislerinin çoğu Türkiye’de çalışmıyor ne yazık ki VPN ile iyi bir deneyim yaşayamazsınız. Ancak Samsung 2022 TV modeline bir Bluetooth kablosuz kontrol cihazı da bağlayabilirsiniz. Bu model, bilgisayar veya konsol olmadan yüksek hızlı internet sayesinde oyun keyfi yaşamanızı sağlar.

Microsoft Samsung televizyonlara rakip olabilir

Aynı zamanda Microsoft başka araştırmalar da yapıyor. oyun hakkında da Örneğin, şirket kısa süre önce bir film müziği kod adlı donanım yayınladı. İşletme adı henüz bilinmeyen Keystone, HDMI üzerinden bir monitöre veya TV’ye bağlanmak için çok küçük bir donanım parçası olacak ve Xbox Cloud Gaming üzerinde çalışacak.

Buluttaki Xbox oyunları, farkında olmayanlar için oyuncuların internet üzerinden oynamasına olanak sağlıyor. Hizmetin kullanımı, Game Pass Ultimate’a abone olan ve yüksek hızlı Wi-Fi veya LTE’ye erişimi olan herkes için yeterlidir. Bu temelde çalışacağı için oldukça uygun fiyatlı olabilecek Keystone, Xbox kontrolcülerini destekleyecek.

Bu konuda bir açıklama yapan Microsoft şu ifadelere yer vermişti:

“Amacımız insanların istedikleri oyunları istedikleri cihazlarda, istedikleri yerde oynamalarını sağlamaktır. Geçen yıl duyurduğumuz gibi, kod adı Keystone olan ve konsola ihtiyaç duymadan herhangi bir TV’ye veya monitöre bağlanabilen bir oyun cihazı üzerinde çalışıyoruz.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir