Samsung telefonlarının satış verileri açıklandı. Samsung’un 2023’ün üçüncü çeyreğindeki kazancı açıklandı. Samsung telefon satışlarında farklı bir grafik sergiliyor. Bu dönemde Samsung bir önceki çeyreğe göre %12,31 azalarak 67,40 trilyon won (49,99 milyar dolar) gelir elde etti. Mobil amiral gemisi modellerinin ekran talebi ve güçlü satışları ile kar %262,68 ‘e yükseldi.

Samsung telefon satışları yerinde durmuyor

Bellek işi, yüksek katma değerli olan ürünlerin yükselen satışları ve ortalama satış fiyatlarının artması nedeni ile zararlarını azalttı. Sistemin yarı iletkendeki kazançları büyük uygulamalara olan talebin toplanmasındaki gecikme nedeni ile etkilendi. Fakat Dökümhane İşletmesinin yeni tasarım kazançları ile yeni birikmiş iş yükü üç aylık bir rekora imza attı.

Networks ve MX işletmeleri yıllık %6,86 bir düşüş ile 30,00 trilyon won kazanç sağladı. Bu bölüm, yıllık %1,85 ve çeyrek çeyreğe göre %8,55 artış ile 3,04 trilyon won kar elde etti. Samsung pazar talebinin arttığını ifade ederek bunun küresel akıllı telefon pazarındaki toparlanmadan kaynaklı olduğunu söyledi. MX şirketi amiral gemisi modellerinin başarılı olarak piyasaya sürülmesinin etkisi ile karlılığını ve satışlarını artırdı.

Tabletler ve giyilebilir ürünler ve yeni katlanabilir cihazlar, güçlü satışlar ile desteklenirken Galaxy S23 serisi de güçlü satış devamlılığını sürdürdü. Dördüncü çeyrekte mevsimsel döngü nedeni ile akıllı telefon pazarında büyüme ve premium segmentte rekabetin artması bekleniyor.

Samsung, S23 serisi ve katlanabilen cihazların satışlarını yıl sonunda tatil sezonu ile artıracağını ve giyilebilir cihazlar ile tabletlere odaklanarak müşteriler ile ortak pazarlama kampanyalarını güçlendireceğini belirtti. Geliri ve karı, akıllı telefon pazarındaki rekabete rağmen artırmaya odaklanacaklarını ifade etti.

Samsung telefon pazarındaki büyümeyi amiral gemisi segmentine dayayarak büyümeyi hedefliyor ve tablet talebinin artmasını öngörerek TWS talebinin artmasının bekliyor. Bununla birlikte MX şirketi yıllık amiral gemisi sevkiyatlarını artırarak ve akıllı telefon gelirinde büyümeyi hedefliyor. Tabletler için ise ekran talebini karşılamayı amaçlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir