Samsung, Türkiye gibi pek çok ülkede en yaygın kullanılan marka. Peki, Samsung telefonlar tek tuşla nasıl hızlandırılır? İşte detaylar.

Samsung, akıllı telefon piyasasında Apple ile pasta payını paylaşan en büyük markalardan birisi. Yaygın kullanılan modellerde yaşanan sorunlara çözüm bulunması gibi pek çok avantaj bulunuyor. Performans söz konusu olduğunda ise farklı segmentlerdeki modelleriyle beklentileri karşılamayı başaran Samsung’da üstelik performans konusunda kullanıcıların daha fazlasına ulaşması da mümkün. Eğer daha hızlı bir Samsung telefonu kullanmak istiyorsanız aşağıdaki önerileri takip edebilirsiniz.

Samsung Telefonlarında Bu Ayarla Hızlanın

İster yeni isterseniz de eski bir Samsung modeli kullanın ayarlar üzerinden yapacağınız birkaç adım ile telefonlarınızı daha da hızlı hale getirebilirsiniz. Üstelik bazı ayarlar pek çok Android modelde de bulunuyor. Hızlandırmanın yolu ise animasyon gibi ek güç ve performans gerektiren ayarların kapatılması.

Samsung Telefonlar Tek Tuşla Nasıl Hızlandırılır?
Samsung Telefonlar Tek Tuşla Nasıl Hızlandırılır?

Cihazın yazılımı üzerinden çalışarak donanımların gücünü kullanan animasyonlar çoğu kişi tarafından fark edilmese de varsayılan olarak açık gelir. Bu nedenle performansın arttırılmak istenmesi halinde animasyonların kapatılması iyi bir çözüm sunar. Samsung modellerde animasyonları kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Ayarlar > Erişilebilirlik > Görünürlüğü Geliştirme > Animasyonları Kaldır

Bu adımları takip ederek animasyonları kapattığınızda Samsung modelinde tüm animasyonların gösterimi iptal edilir. Kamera açarken, uygulama kapatırken net bir şekilde fark edebileceğiniz akıcılık böylece telefonlardan daha iyi performans elde edilmesinin önünü açar.

Samsung kullanırken eğer animasyonlar benim için önmeli değil diyorsanız yukarıdaki tek bir işlemi yaparak telefonlarınızdan çok daha iyi bir performans almaya başlayabilirsiniz. Yapacağınız testlerde de bu çözümün gerçekten işe yarayıp yaramadığını net olarak görebilirsiniz. Animasyonlar gibi pek çok grafik odaklı ek özellik de olduğundan dolayı ayarlar bölümünden yapacağınız kontroller ile sadece Samsung modellerinde değil, diğer Android modellerinde de optimizasyonlar yapabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir