Samsung, Roblox ile inşa ettiği yeni Samsung Space Tycoon’u tanıttı. Yeni platform, şirketin Metaverse evrenindeki yeni oyun alanı olacak.

Metaverse projelerinde yeni hamle Samsung’tan geldi. Şirket gerçekleştirdiği tanıtımda Samsung Space Tycoon’u duyururken yeni oyun alanı ile kullanıcılara farklı fırsatlar ve yenilikler sunacağını açıkladı.

Samsung Space Tycoon’da hedef Z kuşağı

Yeni girişim ile ilgili Samsung hesabından yapılan açıklamalarda hedefin Z kuşağı olduğu belirtildi. Kullanıcıların yeni oyunlar oluşturarak paylaşabileceği platform için “Samsung’un Metaverse’deki yeni sanal oyun alanı Space Tycoon, kullanıcıların Samsung ürünlerini uzay karakterleriyle birlikte kullanarak, yeni bir deneyim yaşamalarını amaçlıyor. Space Tycoon, tasarım ve işlevsellik özelliklerini “tycoon” tipi kurumsal simülasyonlardan alarak, kullanıcıların kendi oyunlarını geliştirebilecekleri ve oynayabilecekleri sanal bir oyun alanı olarak konumlanıyor.” denildi.

Uzaydan esinlenen ve kullanıcıların kendi ürünlerini oluşturma fırsatı da sunulan Samsung Space Tycoon’da sınırlar bulunmuyor. Tamamen hayal gücüne odaklı bir şekilde geliştirilen oyun alanı, farklı bölümleriyle birbirinden ayrılıyor. Başlangıç aşamasında 20 farklı Samsung ürününün dahil edildiği platformda, önümüzdeki dönemlerde geliştirmeler yapılacak.

Yeni platform hakkındaki duyuruda Kurumsal Tasarım Merkezi Başkan Yardımcısı Jinsoo Kim’in görüşlerine de yer verildi. Kim, “Space Tycoon, kullanıcılarımızın sanal dünyanın sınırsız olanaklarını deneyimleyebileceği bir oyun alanı olarak tasarlandı. Z kuşağı kullanıcılarımıza, Samsung’un ürünlerini daha önce hiç deneyimlemedikleri şekilde kullanacakları yeni bir sanal oyun alanı sunmak istedik. Hem mevcut hem de gelecekteki kullanıcılarımız için daha anlamlı ve eğlenceli dijital deneyimler sunabilecek içerikler üretmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir